Šiauliečiai persiorientavo į skystųjų kristalų televizorių gamybą

Didžiausia Lietuvos televizorių gamintoja UAB „Šiaulių tauro televizoriai” pernai gamybą perorientavo nuo didelių kiekių kineskopinių į skystųjų kristalų ekranų (LCD) televizorių gamybą. Toks strategijos keitimas bendrovei atseikėjo 5 mln. litų nuostolių, tačiau šiemet ji tikisi uždirbti maždaug tiek pat pelno ir prognozuoja apyvartos augimą.

„Šiaulių tauro televizorių” generalinis direktorius Rimantas Žukauskas „Verslo žinioms” teigė, kad praėjusių metų nuostolis – tai kaina, kurią bendrovė sumokėjo, keisdama strategiją bei pertvarkydama veiklą. Ji nutarė neteikti televizorių surinkimo paslaugų užsienio kompanijoms, o gaminti tik savo modelius ir orientuotis į modernių LCD televizorių gamybą. Pernai įmonė iš viso pagamino 800 tūkst. televizorių, iš jų apie 300 tūkst. – su LCD ekranais. Be to, įmonė per metus darbuotojų skaičių sumažino nuo 800 iki 500.

Dabar gamykla gamina maždaug 15 modelių LCD televizorius ir yra parengusi 6 naujų modelių projektus, o rugpjūtį jau tikimasi visiškai nutraukti kineskopinių televizorių gamybą. Tikimasi, kad vasarą LCD televizorių gamyba per mėnesį sieks 40 tūkst. vienetų.

Anot R. Žukausko, nuo praėjusio lapkričio bendrovė vėl dirba pelningai. Šiemet tikimasi pasiekti 360 mln. litų apyvartą ir uždirbti iki 5 mln. litų grynojo pelno. Pernai pardavimai sudarė 181 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.