Dėl darželių – nežinia

Vasarą uostamiestyje gerokai sumažės mažylius prižiūrinčių įstaigų. Renovacijai bus uždaromi septyni lopšeliai-darželiai.

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybė rengia įsakymą dėl pietinėje miesto dalyje esančių penkių lopšelių–darželių „Aptvarėlis”, „Ąžuoliukas”, „Vyturėlis”, „Eglutė”, „Versmė” uždarymo renovacijai. Dar dvi ikimokyklines įstaigas „Varpelį” bei „Atžalyną” dėl tos pačios priežasties uždaryti ketinama ir pietinėje miesto dalyje.

Tokie ketinimai kelia nerimą mažamečius auginantiems tėvams. Klaipėdietė Lauryna dienraščiui „Klaipėda” guodėsi, jog darželyje tėvams esą buvo patarta vasarai susirasti aukles, nes kitoje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje vietos atsiras ne visiems norintiems, o tik porai vaikų iš grupės. „Mums, tėveliams, telieka arba tris mėnesius nedirbti, arba išsiskaičiuoti, kas turės šansą vaiką leisti į kitą darželį,” – skundėsi mama.

Savivaldybės švietimo skyriaus vyriausioji inspektorė Stefanija Vancevičienė, aiškindama susidariusią situaciją užtikrino, kad nesusipratimų neturėtų kilti. Pasak jos, visų renovacijai uždaromų ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai privalo surasti vaikams vietas kitose įstaigose. „Pagal dabar ruošiamą savivaldybės įsakymą įstaigų vadovai privalės pranešti, kokia įstaiga vasarą prižiūrės vaikus. Tėvai turėtų išsakyti savo pageidavimus vadovams dėl vieno ar kito darželio pasirinkimo,” – tikino savivaldybės darbuotoja.

Anot S.Vancevičienės, didesnės vaikų grupės į kitus darželius pereis netgi su savo auklėtojomis. Be priežiūros neliksiąs nė vienas vaikas. „Jau dešimt metų kai kurios įstaigos uždaromos vasarai ir niekada dėl to nekilo problemų. Pavyzdžiui, „Dobiliukas” ir „Rūta” bendradarbiauja jau seniai: pusę vasaros abiejų įstaigų vaikus prižiūri vieni, pusę – kiti. Vasarą neapsimoka dirbti visoms tokio pobūdžio įstaigoms,”– aiškino S.Vancevičienė. Pasak jos, vasarą darželiuose vaikų būna dešimt kartų mažiau nei žiemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.