Europos lydere laikoma Vokietija

Vokietija yra laikoma dabartine Europos lydere, o kanclerė Angela Merkel – įtakingiausia Europos politine figūra, rodo šešiose valstybėse atlikta apklausa, kurios rezultatai skelbiami penktadienį.
Visų penkių Europos Sąjungos (ES) valstybių, kuriose buvo atlikta apklausa, piliečiai Vokietiją laiko bloko lydere. Taip mano 57 proc. ispanų ir vokiečių, 39 proc. italų, 35 proc. britų, rodo „Harris Interactive” apklausa, kurios rezultatus skelbia televizija „France 24” ir „International Herald Tribune”.

Prancūzijoje, nepaisant energingų prezidento Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) pastangų perimti iniciatyvą Europoje, 68 proc. apklaustųjų vis dar mano, kad Briuselyje valdo Berlynas.

Be to, aiškinantis, kas laikomas įtakingiausiu Europos politiku, A.Merkel gerokai aplenkė N.Sarkozy. Prancūzijoje 38 proc. apklaustųjų nurodė Vokietijos lyderę, o 18 proc. – savo pačių prezidentą.

Vokietija taip pat laikoma šalimi, ir kitą dešimtmetį tikriausiai darysiančia didžiausią įtaką likusiai Europos daliai.

Tačiau Jungtinėse Valstijose aiški dauguma – 63 proc. – apklaustųjų mano, kad šiuo metu Europos lyderė yra Didžioji Britanija. Tokios pačios nuomonės laikosi tik 33 proc. britų ir 34 proc. italų.

23 proc. JAV respondentų taip pat mano, kad didžiausią įtaką Europoje daro britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas). Antroje vietoje šiuo požiūriu yra N.Sarkozy (9 proc.), o trečioje – A.Merkel (8 procentai).

Aiškinantis, ką žmonės rinktų Europos prezidentu, paaiškėjo, kad į šį postą būtų išrinkta A.Merkel ir kad tik britai ir amerikiečiai pirmenybę teikia buvusiam britų ministrui pirmininkui Tony Blairui (Toniui Blerui).

6 478 žmonės internete buvo apklausti nuo vasario 27 iki kovo 6 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.