„Mažeikių nafta” nekompensuos nuostolių dėl dyzelino kokybės

„Mažeikių nafta” neketina kompensuoti degalų mažmenininkų ir vežėjų rudenį dėl dyzelino kokybės patirtų nuostolių. Teigiama, kad trūksta įrodymų, jog kai kuriems vilkikams problemų su degalų filtrais kilo dėl degalų, rašo „Verslo žinios”.

Pasak UAB „Lietuva Statoil” (LS) Pardavimų ir tiekimo departamento direktoriaus Skirmanto Mačiuko, bendrovė gavo atsakymą iš „Mažeikių naftos”, jog nuostoliai dėl degalų kokybės nebus kompensuojami. Tai patvirtina ir „Mažeikių naftos” atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras (Jacek Jan Komar). Anot jo, nustatyta, jog degalai buvo kokybiški, tad trūksta įrodymų, jog iš dyzelino galėjo atsiskirti parafinas ir užkimšti kuro filtrus.

Degalinių operatoriams klausimų dėl dyzelino kokybės kilo dar praėjusių metų rudenį. „Mažeikių nafta” sulaukė pretenzijų dėl degalų kokybės. Kapitalinio remonto metu neveikusi „Mažeikių nafta” rinkai tiekė sukauptas degalų atsargas, bet greičiau nei turėtų pradėjo kimštis kai kurių vilkikų degalų filtrai. Tuomet svarstyta, kad koją galėjo pakišti iš palmių aliejaus pagamintas biopriedas.

„Kilo žiniasklaidoj šurmulys, bet grasinimų, kad paduos į teismą nebuvo. Pretenzijos neturėjo įrodymų”, – sako J. J. Komaras.

22 „Uno-X” degalinių tinklą Lietuvoje valdančios UAB „Alexela Oil” vykdomasis direktorius Sigitas Sauliūnas pripažįsta, kad įrodyti nuosėdų iškritimą, sluoksniavimąsi sudėtinga, tad, anot jo, nieko nuostabaus, kad kompensuojama nebus, nes tam nėra juridinio pagrindo – nustatyta, kad degalai atitiko techninius reikalavimus.

Pasak jo, daugiau patirta netiesioginių nuostolių – bendrovė buvo priversta pirkti gerokai brangesnį žieminį dyzeliną, nors galėjo prekiauti paprastu dyzelinu.

„Be to, prisidėjo moralinė žala, nes kilus problemų klientai pradeda nepasitikėti tiekėjais, mano, kad maišomos degalų rūšys”, – priduria jis.

„Samarinos” generalinis direktorius Mindaugas Kapleris tvirtina, kad sugaišta nemažai laiko vien aiškinantis, kodėl kelyje stojo sunkvežimiai ir tekdavo keisti degalų filtrus.

„Monopolininkui lengviau gyventi”, – „Verslo žinioms” sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.