Šilumos kainų verdiktą klaipėdiečiams skelbs rugpjūtį

AB „Klaipėdos energija” skaičiavimus dėl dar vieno centralizuotai tiekiamos šilumos brangimo pradės šių metų liepą.

Įmonės generalinis direktorius Vytautas Valutis „Vakarų ekspresui” paneigė ketvirtadienį kai kuriose visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją apie konkrečius skaičius, kiek nuo vasaros klaipėdiečiams pabrangs šiluma.

„Teisės aktai numato, kad skaičiavimus galime pradėti tik praėjus šešiems mėnesiams nuo paskutinio tarifo didinimo. Paskutinį kartą jis buvo padidintas šių metų pradžioje. Tad skaičiavimus pradėsime tik birželį, naująją kainą reikia paskelbti prieš mėnesį, tad realiausia data, kai įsigalios naujasis tarifas, – rugpjūtis”, – sakė V. Valutis.

Anot jo, nuo paskutinio vasaros mėnesio karšto vandens ir vadinamasis gyvatuko mokestis tikriausiai išaugs apie trečdalį, atitinkamai padidės ir sąskaitos prasidėjus šildymo sezonui. Pokalbininko teigimu, iki rugpjūčio „Klaipėdos energija” gali patirti iki 10 mln. litų nuostolių, nes dujų kainos nuolat didėja.

Anot V. Valučio, šiek tiek atšilus orams gerokai sumažėjo cirkuliuojančio termofikacinio vandens. Tai esą rodo, kad sumažėjo šilumos vartojimas. Pasak „Klaipėdos energijos” specialistų, uostamiesčio daugiabučiuose jau yra nemažai automatizuotų šilumos punktų, kurie turi daviklius, reaguojančius į lauko temperatūrą ir jai pakilus atjungiančius termofikacinio vandens tiekimą į šilumokaičius.

Iki ketvirtadienio „Klaipėdos energija” buvo gavusi tik du prašymus išjungti šildymą. To panoro vienas daugiabutis ir viena viešoji įstaiga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.