Lietuviai norėtų dirbti stambiose ir pelningose bendrovėse

Geidžiamiausiu darbdaviu šiemet Lietuvos gyventojai išrinko bendrovę „Hansabankas”. Tarp patraukliausių darbo vietų išlieka finansų ir telekomunikacijų įmonės.

Tai atskleidė bendras viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos „TNS Gallup”, dienraščio „Verslo žinios” ir karjeros portalo CV.LT atliktas tyrimas. Pernai vykdžiusios du atskirus tyrimus, šiemet bendrovės sujungė jėgas.

„Džiugu, kad į labiausiai pageidaujamų darbdavių gretas pateko ir kelios valstybinės institucijos. Jų atsiradimas šiame sąraše yra itin sveikintinas, nes per pastaruosius metus Lietuvoje padaugėjo gyventojų, kurie keisdami darbą, būtų linkę rinktis ne valstybines, bet privataus kapitalo įmones”, – sakė „TNS Gallup” jaunesnioji projektų vadovė Birutė Radavičiūtė. Jos teigimu, lietuviams apskritai labiausiai patiktų dirbti žinomose stambiose įmonėse.

Tyrimo duomenimis, renkantis darbą lietuviui svarbiausi rodikliai išlieka patrauklus atlyginimas, geri vadovai ir socialinės garantijos. Lietuviai taip pat norėtų darbe jaustis vertinami, dirbti įdomų darbą darniame kolektyve, jiems svarbi ir darbovietės finansinė sėkmė.

Šiandien darbdavys labiausiai patraukia potencialių darbuotojų dėmesį ne geru atlyginimu, bet socialinėmis garantijomis, finansiškai pelninga įmonės veikla, geromis darbo sąlygomis, profesionaliais darbuotojais.

Geidžiamiausiu darbdaviu 2007 metais buvo išrinktas SEB bankas.

Tyrimas „Geidžiamiausias darbdavys 2008” buvo atliktas sausio-vasario mėnesiais ir vyko dviem etapais. Pirmajame etape dalyvavo 2422 respondentai, o antrajame etape buvo apklausti 1799 žmonės. Tiesioginio interviu metu buvo atliekama reprezentatyvi 18-65 metų amžiaus Lietuvos gyventojų apklausa, taip pat vyko balsavimas portale CV.LT.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.