Siūloma padidinti pelno mokesčio tarifą iki 19 proc.

Grupė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narių siūlo nuo 15 iki 19 proc. padidinti pelno mokesčio tarifą.

Tokį Pelno mokesčio įstatymo pataisos projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai Vytautas Čepas, Irena Šiaulienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas.

Projektu siekiama padidinti valstybės biudžeto pajamas, taip pat BVP perskirstymo per biudžetą dalį. „Įstatymo projektas numato, kad Pelno mokesčio tarifas būtų padidintas iki 19 procentų, todėl turi išaugti valstybės biudžeto pajamos, o esant tokiems išaugusiems pelnams bei Vyriausybės siūlymui neapmokestinti pelno mokesčiu mokslinių tyrimų ir inovacijų, neigiamos įtakos verslo subjektams neturės”,- aiškinamajame rašte teigia V. Čepas.

Pasak jo, projektas parengtas atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje yra pats mažiausias Europos Sąjungoje BVP perskirstymas per biudžetą, o Lietuvos įmonių pelnai per pastaruosius metus augo labai sparčiai (2000 metais jie buvo -258 mln. litų, o 2007 – beveik 16 mlrd. litų).

„Tai reiškia, kad Lietuvos ekonomika plėtojasi labai sparčiai, o visuomenė sluoksniuojasi, trūksta lėšų biudžetinių darbuotojų atlyginimams, kitoms programoms. Todėl atsižvelgiant į įvairiose auditorijose išreikštus pageidavimus bei ekonomikos ekspertų pastabas, teikiame šį projektą”, – aiškina politikai.

Šiuo metu Pelno mokesčio tarifas yra 15 procentų.

Siūloma, kad įstatymo pataisos būtų taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2009 metų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pajamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

8 atsiliepimai į "Siūloma padidinti pelno mokesčio tarifą iki 19 proc."

  1. IRGI ZMOGUS

    jo padidinkit greiciau visi is lietuvos padeks… viska padidinkit… ir sau po BOENGA nusipirkit… valdunai pide…

  2. Kafka

    valina nachuj piderastai kurva su tais sluoksniais… visi lygus… o bus neligybe bus skerdynes… ir nedaug jau truksta… vobse nedaug

  3. pilietis

    Socdemus muila i sikna kad putas eitu o ne pelno mokesti didinti. Jie tik didinti mokesciu nasta ir tesugeba, o pelningai parduoti elektros uki nesugebejo, tikrai skerdynes prasides.

  4. darbdavys

    mes kaip avinai visi tylim tai ka nori ta ir daro. Reiktu pasakyti kad cia versla ir jis planuojamas bent penkiems metams i prieki, one kai sauna padidina mokesti nori sumazina.

  5. Varykim sita seima kuo greiciau lauk

    Pritariu rasiusiems atsiliepimus. Tikrai sita visa seima reikia varyti lauk. Demokratineje satvarkoje zmones yra valdzia, o ne seimas. Isrinktieji i seima yra tik zmoniu tarnai. Lietuvos zmones sugebejo susivienyti ir isvaryti rusu invazija. Sitas seimas, kuris tebeveikia Rusijos paliktais pagrindais, tautai turetu buti nesunku vel susivienyti ir isvaryti visus juos lauk. Dauguma ju turetu buti uzdaryti i kalejimus.
    Pradekim vienytis lietuviai! Naujuose rinkimuose nebalsuokim nei uz viena partija kuri siandien yra seime. Gana tyciotis is tautos. Gana mulkinti zmonems akis. Nusigyvenom iki to, kad buves arsiausias anu laiku komunistas/ Jursenas, siandien vel valdo Lietuva.
    Sunku suprasti, kaip mes leidome jiems taip apvgoti Lietuva ir terorizuoti tauta ivairiom apgavystem. Is naujai isrinkto seimo reikalausime, kad visas suvogtas turtas butu grazintas Lietuvos zmonems.
    REIKIA TIKETIS, KAD VISA TAI JAU GREITAI IVYKS.

  6. verslininkas

    NEZINAU KODEL NIEKAS NEINA SU SAKEM I SEIMA IR JU NESUBADO.VISUS JUOS SUSAUDYT PIDERUS

  7. Rinkeja

    Tegul tik padidina, tai is viso niekas ju neberinks i Seima. Nebe pateiks i savo siltas vietas Vytautas Čepas, Irena Šiaulienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas ir kiti seimunai, kurie niekada nera tureje verslo. Neturi elementaraus supratimo apie versla, tai ka noreti, kad zinotu uz kiek parduoti Lietuvos energetika.

  8. adis

    Seimūnai ir žurnalistai akivaizdžiai neraštingi.AUGA turi būti AUGO pelnai.Augo,nes atsidengė dalis juodos rinkos.Ekonomika ar augo išvis didelis klausimas – akademikai neatsakytų.Lietuva – mutantų kraštas.Su pagarba.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.