Klaipėdos gamybininkai gundomi Danės upę atiduoti miestui

Gamybos okupuotas Danės pakrantes atverti visiems miestiečiams senokai svajojanti uostamiesčio valdžia imasi konkrečių veiksmų – derybos su didžiausiomis įmonėmis pradėtos, ir kai kurios iš jų jau svarsto išsikėlimo galimybę.

Išsikrausčius pramonei nuo pat Biržos tilto iki Palangos plento pradėtų kilti gyvenamieji kvartalai su darželiais bei mokyklomis, nusidriektų sporto aikštynai, upe plaukiotų laiveliai.

Čia galėtų atsirasti 13 uostelių, per upę vestų keli pėstiesiems bei dviratininkams skirti tiltai. Vienas iš siūlymų – ir vėjo malūnų muziejus-parkas po atviru dangumi.

Tokios ateities vizijos pristatomos šiuo metu rengiamoje Danės upės slėnio teritorijos konversijos ir panaudojimo vandens bei kultūros turizmo plėtrai specialiojo plano koncepcijoje, rašo „Vakarų ekspresas”.

Pasak Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos, specialiojo plano tikslas yra sugundyti visus Danės slėnyje įsikūrusius pramonininkus keisti žemės paskirtį iš gamybinės į gyvenamąją ir komercinę.

Galimybių studijos ir specialiojo plano rengėjų – UAB „Eurointegracijos projektai” – projektų vadovės Sofijos Slatvickajos teigimu, visoje teritorijoje yra apie 60 sklypų savininkų, iš kurių 7 turi didesnius nei 2 ha sklypus. Daugiausiai bendrauta būtent su stambiosiomis įmonėmis – „Pajūrio mediena”, „Klaipėdos mediena”, VST, „Klaipėdos baldais” ir kt., mat smulkieji, anot S. Slatvickajos, nebuvę labai aktyvūs.

Be to, stambiųjų apsisprendimas sąlygotų ir smulkiųjų ateities planus.

Pasak S. Slatvickajos, iš pradžių daugumos kalbintų įmonių atstovai tarė „ne”, išskyrus „Pajūrio medieną”, kuri jau galvojanti apie detalųjį planą.

Derantis toliau kategoriško nesutikimo nebebuvę, pasiūlymus planuoja apsvarstyti įmonių valdybos, taip pat norima daugiau vizualinės informacijos.

„Kai kurie pasakė – jūs mums pasiūlykit kitą sklypą. Kiti mąsto nežinia ką, tačiau sako, kad gali nutraukti gamybą”, – sakė S. Slatvickaja.

Pasak jos, tolesni susitikimai su įmonėmis bei gyventojais planuojami Klaipėdos miesto tarybai patvirtinus koncepciją, t. y. po 4-5 mėnesių. Miesto valdžiai bus pasiūlytas priemonių paketas deryboms su įmonėmis. „Priėjimas” prie kiekvienos įmonės turėsiantis būti individualus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.