Kyšininkavimu įtariami Trakų vadovai atleisti iš pareigų, nauju savivaldybės meru tapo E.Malūkas

Kyšininkavimu įtariami Trakų vadovai ketvirtadienį atleisti iš pareigų, o naujuoju rajono meru išrinktas socialliberalas Edmundas Malūkas.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Trakų rajono savivaldybės taryba iš pareigų atleido buvusį merą Vytautą Petkevičių, vicemerą Saulių Raščiauską ir administracijos direktorių Leonardą Karnilą. Jiems bus išmokėtos trijų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinės kompensacijos.

Trakų rajono meru išrinktas rašytojas E.Malūkas buvo vienintelis kandidatas į šį postą. Jo kandidatūrą balsavime parėmė 22 tarybos nariai, 3 pasisakė prieš. Prieš tapdamas meru, E.Malūkas savivaldybėje dirbo už ryšius su visuomene ir žiniasklaida atsakingu specialistu.

Posėdyje taip pat paskirtas naujasis vicemeras. Juo tapo Liberalų ir centro sąjungos narys Žydrūnas Lenkauskas. Administracijos direktoriumi išrinktas Rūdiškių vidurinės mokyklos direktorius Jonas Liesys.

Ligšioliniai Trakų vadovai savo postus turėjo palikti po savivaldybę sukrėtusio kyšininkavimo skandalo. Įtariama, kad jie piktnaudžiavo tarnybine padėtimi savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

Ikiteisminis tyrimas dėl L.Karnilos ir kitų Trakų rajono savivaldybės pareigūnų veiklos pradėtas dar 2007 metų balandį. Šių metų vasarį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai Trakų savivaldybės vadovų namuose ir darbo vietose atliko kratas.

L.Karnilai teismas paskyrė namų areštą, V.Petkevičiui ir S.Raščiauskui paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Visi įtariamieji – socialliberalas V.Petkevičius bei Liberalų ir centro sąjungos nariai S.Raščiauskas ir L.Karnila – yra sustabdę savo narystę partijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.