Maskvoje septyni nacionalbolševikai už muštynes nuteisti kalėti iki pustrečių metų

Septyni nacionalbolševikai Maskvoje nuteisti nuo pusantrų iki dvejų metų kalėti už muštynes su Kremlių remiančių jaunimų judėjimų atstovais. Nacionalbolševikų lyderis Eduardas Limonovas stebėjosi palyginti švelniu teismo nuosprendžiu.
E.Limonovo partiją teismas panaikino 2005 metais, vėliau ji buvo pripažinta ekstremistine. Nacionalbolševikų akcijos, tarp jų administracinių pastatų užgrobimas, neretai baigdavosi griežtais nuosprendžiais jų dalyviams.

Praėjusią žiemą nuo sumušimų mirė vienas Pamaskvio nacionalbolševikų lyderių Jurijus Červočkinas. Uždraustos partijos lyderiai kaltinami daugybe jos aktyvistų išpuolių prieš specialiųjų tarnybų darbuotojus ir Kremlių remiančius jaunimo judėjimus.

2006 metų balandį Tagankos teismo pastato kieme Maskvoje įvyko nacionalbolševikų ir Kremlių remiančio jaunimo judėjimo „Jaunoji Rusija” muštynės. Nacionalbolševikai užsistojo E.Limonovą, kurį „Jaunosios Rusijos” aktyvistai apmėtė kiaušiniais.

Teisėsaugos institucijos iškėlė baudžiamąją bylą, o teisiamųjų suole tame pačiame Tagankos teisme atsidūrė septyni nacionalbolševikai, kaltinami chuliganizmu ir vidutinio sunkumo pakenkimu sveikatai.

Teismas, paskelbęs pirmadienį nuosprendį, kiek sumažino kaltintojų reikalavimą nacionalbolševikams skirti nuo trejų iki penkerių metų laisvės apėmimo bausmę.

Mažiausią laisvės atėmimo bausmę – pusantrų metų – gavo Dmitrijus Jelizarovas, kuriam jos terminas skaičiuojamas nuo 2007 metų balandžio. Griežčiausiais nuosprendis paskelbtas Sergejui Medvedevui – dveji su puse metų.

Pirmieji į laisvę išeis jau šią vasarą Aleksejus Markovas ir Jelena Borovskaja, areštuoti konferencijoje „Kitokia Rusija” 2006 metų liepą ir nuteisti dvejus metus kalėti.

Pasibaigus teismui, pasak mačiusiųjų, keliasdešimt nacionalbolševikų partijos aktyvistų išskleidė gatvėje plakatą su užrašu „Laisvė visiems laikams” ir skandavo „Laisvę politiniams kaliniams”.

Nuteistųjų advokatas pareiškė, kad nors nuosprendis yra palyginti švelnus, jis ketina jį apskųsti.

Kaip sakė E.Limonovas , kuris yra Kremlių kritikuojančios koalicijos „Kitokia Rusija” vienas pirmininkų, „mes manome, kad jie nekalti, bet išgirdęs nuosprendį aš nustebau, nes tikėjausi paties blogiausio”, – sakė jis.

Buvęs „limonininkų” Maskvos skyriaus vadovas Sergejus Smirnovas, dabar pasitraukęs iš partijos, sako, kad valdžia nebebijo nacionalbolševikų.

„Palyginti švelnus nuosprendis susijęs su mažu nacionalbolševikų aktyvumu. Valdžia per praėjusius metus liovėsi žiūrėjusi į NBP kaip į rimtą grėsmę. Be to, visi septyni buvo aktyviausi nacionalbolševikai, ir viso proceso tikslas buvo juos izoliuoti per rinkimus”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.