Gelbėtojai traukė pelkėję įstrigusius vyrą ir moterį

Neįprasta gelbėjimo operacija pirmadienio vakarą vyko Varėnos rajone esančiame Čepkelių rezervate – ugniagesiams gelbėtojams iš pelkės teko traukti vyrą ir moterį.
Pagalbos šauksmą gelbėtojai gavo po 18 val. Jiems mobiliojo ryšio telefonu paskambino vyras ir moteris. Jie teigė, kad esantys Čepkelių rezervate ir pateko į bėdą – įbrido į pelkę ir prasmego iki pusės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS sakė, kad gelbėjimo operaciją apsunkino tai, kad vyras ir moteris negalėjo pasakyti tikslios vietos, kur jie yra.

Pietiniame Lietuvos pakraštyje įkurtas Čepkelių valstybinis gamtinis rezervatas užima 11 tūkst. 212 hektarų plotą. Jame saugomas didžiausias Lietuvoje natūralaus hidrologinio režimo Čepkelių pelkynas.

Dviem automobiliais gelbėti žmonių išsiruošusiems ugniagesiams padėjo ir girininkai.

Pelkėje įstrigę žmonės buvo surasti apie 20 val. ir sėkmingai išvaduoti.

Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato tinklapyje skelbiama, kad dabar rezervatų takeliais tevaikšto ir įvairius stebėjimus bei tyrimus atlieka mokslininkai, apsaugą vykdo inspektoriai. Kitiems lankytojams įrengiami pažintiniai takai, kur visi, lydimi rezervato darbuotojų gali pamatyti ir širdimi pajusti laukinės gamtos gyvenimą. Be rezervatų direkcijos leidimo rezervatuose lankytis draudžiama.

Čepkelių teritorija svarbi ne tik Lietuvos mastu – 1993 metais Lietuvai prisijungus prie Ramsar Konvencijos, Čepkeliai įtraukti į tarptautinę reikšmę turinčių pelkinių vietovių sąrašą.

Čepkelių rezervatas taip pat yra NATURA 2000 teritorija – Europos Sąjungos saugomų teritorijų tinklo dalis. Šis tinklas skirtas retų bei nykstančių rūšių ir buveinių apsaugai, kurios ypatingai svarbios visos Europos biologinei įvairovei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.