„Jabloko” aktyvistas Reznikas bus paleistas, pasižadėjęs neišvykti

Demokratų partijos „Jabloko” Sankt Peterburgo skyriaus vadovas Maksimas Reznikas, kaltinamas milicijos darbuotojų užpuolimu, bus paleistas į laisvę, pakeitus kardomąjį įkalinimą rašytiniu pasižadėjimu neišvykti.
Tokį sprendimą penktadienį priėmė Sankt Peterburgo Dzeržinskio rajono teismas.

M.Reznikas, „Jabloko” radikalaus sparno, raginančio griežčiau priešintis Kremliui, lyderis, buvo sulaikytas Rusijos prezidento rinkimų dieną – kovo 2-ąją, likus parai iki sankcionuotų „Nesutinkančiųjų eitynių”.

Partijos „Jabloko”, Dešiniųjų jėgų sąjungos ir koalicijos „Kitokia Rusija” lyderiai pavadino M.Rezniko areštą mėginimu palikti be vadovų Sankt Peterburgo opoziciją.

Praėjusią savaitę M.Rezniko sulaikymas buvo aptartas prezidento Vladimiro Putino susitikime su „Jabloko” lyderiu Grigorijumi Javlinskiu.

Vienas „Jabloko” Sankt Peterburgo skyriaus vadovų Michailas Amosovas, kalbėjęs su G.Javlinskiu iš karto po jo susitikimo su V.Putinu, pranešė, kad labai optimistiškai žiūri į M.Rezniko likimą.

Dzeržinskio rajono teismo posėdis buvo atviras, bet trys teismo vykdytojai tiesiog išstūmė iš teismo salės žmogaus teisių įgaliotinį Vladimirą Lukiną. Įgaliotinis buvo įleistas į posėdį tik M.Rezniko advokatų reikalavimu.

M.Reznikas dalyvavo teismo posėdyje per televizijos tiltą iš tardymo izoliatoriaus.

„Aš manau, kad sprendimas logiškas … šis įtariamasis nepadarė rimtų nusikaltimų ir nėra pavojingas visuomenei. Aš tikiuosi, kad teismas priėmė sprendimą, vadovaudamasis sąžine ir įstatymu”, – pranešė V.Lukinas po to, kai buvo paskelbtas teismo sprendimas.

Advokato Boriso Gruzdžio nuomone, G.Javlinskio susitikimas su V.Putinu galėjo turėti didelės įtakos teismo sprendimui.

„Aš manau, kad tai buvo vienas lemiamų veiksnių sprendimui priimti, taip pat kaip ir garsių žmonių didelis dėmesys ir dalyvavimas Rezniko likime”, – sakė B.Gruzdis pasibaigus teismo posėdžiui.

Pagal įstatymą M.Reznikas turi būti paleistas 16 val. penktadienį. Prokuratūra jį tebekaltina valdžios atstovo įžeidimu ir smurtu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.