Policija prašo vairuotojų deramai palydėti į paskutinę kelionę V.Kernagį

Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas vilniečių ir miesto svečių prašo padėti deramai į paskutiniąją kelionę palydėti maestro Vytautą Kernagį.
12 val. už velionį šv.Jonų bažnyčioje bus aukojamos mišios, urna su pelenais bus išnešama 13 val. Laidotuvininkų kolona judės šv.Jonų, Universiteto, Šventaragio, Vrublevskio, Arsenalo, T.Kosciuškos, Antakalnio, Sapiegos, Kuosų, Karių kapų gatvėmis.

Atsižvelgiant į numatomą didelį lydinčiųjų skaičių, vilniečiams pranešama, kad nuo 12 iki 14 val. minimame maršrute galimos transporto spūstys.

Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai prašo vairuotojų neužstatyti įvažiavimo į kapines, nepažeidinėti parkavimo tvarkos reikalavimų, automobilius palikti kiek nuošaliau – V.Grybo, Sapiegos, Antakalnio gatvėse ir jų prieigose.

„Prašytume visų vairuotojų praleisti sutiktą koloną, ją pamačius – važiuoti atsargiai, parodyti kantrybę ir romumą, elgtis santūriai ir pagarbiai, kaip ir reikalauja aplinkybės. Į laidotuvių vietą vykstančių žmonių taip pat prašytume važiuoti neskubant, apdairiai, paisyti aplinkinių eismo dalyvių. Tarpusavio pagarbą parodę vairuotojai šitaip paskutinį kartą išreikš pagarbą pačiam Maestro ir jo palaikytoms žmogiškumo, bendruomeniškumo vertybėms”, – rašoma policijos pranešime.

Urna su kremuotais maestro palaikais bus palaidota Vilniaus Antakalnio kapinėse Menininkų kalnelyje.

V.Kernagis mirė šeštadienio naktį po sunkios ligos, eidamas 57-uosius.

Lietuvių muzikos, dainuojamos poezijos atlikėjas ir autorius, pramoginių renginių režisierius, televizijos laidų vedėjas V.Kernagis 1978 metais įrašė pirmąją dainuojamosios poezijos plokštelę ir laikomas dainuojamosios poezijos pradininku Lietuvoje.

V.Kernagis mokėsi M.K.Čiurlionio ir Vilniaus 23-je vidurinėje mokyklose, studijavo aktoriaus meistriškumą Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, kurią baigė 1973 metais. Vėliau studijavo estrados režisūrą Maskvos A.Lunačiarskio teatro meno institute.

Maestro sukūrė kelis šimtus įsimintinų dainų pagal savo bei poetų Sigito Gedos, Marcelijaus Martinaičio, Juozo Erlicko, Dalios Saukaitytės eiles. Koncertavo su kolektyvais „Aisčiai”, „Rupūs miltai”, buvo kabareto „Tarp girnų”, „Dainos teatro” įkūrėjas.

V.Kernagis taip pat vaidino kino filmuose, kūrė vaidmenis miuzikluose.

Atlikėjo nuopelnai 1995 metais įvertinti Antano Šabaniausko muzikine premija, 2000 metais maestro apdovanotas muzikine „Bravo” statulėle. 2002 metais V.Kernagiui įteiktas Gedimino ketvirtojo laipsnio ordinas, 2007 metais už populiariosios kūrybos profesionalumą ir artistiškumą jis apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.

Prezidentas Valdas Adamkus, reikšdamas užuojautą dėl maestro Vytauto Kernagio mirties, pareiškė, jog „nutrūko kelias kūrybingo žmogaus, spinduliavusio nepaprastą dvasinę šilumą, gebėjusio mus suartinti ir uždegti savo įtaigiu balsu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Policija prašo vairuotojų deramai palydėti į paskutinę kelionę V.Kernagį"

  1. Jonas

    😥 🙁 Labai gaila sio zmogaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.