A.Kubiliui reikia aiškaus Vyriausybės veiksmų dėl Ignalinos jėgainės uždarymo reikalų plano

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Andrius Kubilius tvirtina, kad artimiausiame komiteto posėdyje bus pareikalauta Vyriausybės kuo greičiau Seimui pateikti veiksmų planą, kaip su Europos Sąjunga bus deramasi dėl Ignalinos jėgainės antrojo bloko pratęsimo ir sprendžiamos kitos problemos, susijusios su atominės elektrinės uždarymu.
„Aiškus visų veiksmų planas yra reikalingas”, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Kubilius.

Parlamentaras taip pat Vyriausybės prašo informacijos, kaip po kelerių metų veiks Elektrėnų elektrinė, kaip ji bus aprūpinama kuru, jeigu jai tektų gaminti elektros energiją Lietuvai uždarius Ignalinos elektrinę.

A.Kubilius taip pat informavo, kad konservatorių frakcija Vyriausybei išsiųs klausimyną dėl nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo Lt” kūrimo bei Kruonio ir Kauno elektrinių atskyrimo nuo „Lietuvos energijos” terminų.

„Mums svarbu, kaip šios elektrinės bus atskirtos nuo „Lietuvos energijos, koks bus jų statusas, kaip jos bus finansuojamos, kaip pabrangs elektra buitiniams vartotojams”, – kalbėjo A.Kubilius.

Lietuva norėtų pratęsti Ignalinos atominės elektrinės darbą, nes naują jėgainę ketina pasistatyti tik maždaug po dešimtmečio, tuo tarpu Ignalinos jėgainę planuojama visiškai sustabdyti 2009-ųjų pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.