Kuršių nerijos nacionaliniame parke auditas rado pažeidimų

Aplinkos ministerijos auditas rado pažeidimų Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos veikloje.
Vidaus audito tarnyba, tikrinusi Seimo kontrolieriaus ir Seimo Aplinkos komiteto persiųstus skundus dėl Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos galimų pažeidimų, nustatė, kad valstybės turtas, kurį pasitikėjimo teise valdo parko direkcija, naudojamas neefektyviai.

Aplinkos ministerija pirmadienį skelbia, kad direkcijos vadovybė toleruoja neteisėtus veiksmus, susijusius su gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų panaudojimu.

Smiltynės, Purvynės, Skruzdynės, Gintaro įlankos gatvėse esantys poilsio namai yra avarinės būklės. Parko darbuotojai šias patalpas prisitaikė ir jose gyvena. Nidos girininkijos teritorijoje parko darbuotojai gyvena nelegaliai pastatytame namelyje. Nustatyta atvejų, kai darbuotojai gyvenamąsias patalpas remontavo, pakeitė langus, nors leidimų tokiems darbams jie neturėjo.

Parko teritorijoje veikia 4 girininkijos, nors pagal galiojančius aptarnaujamo ploto normatyvus, jų turėtų būti dvigubai mažiau. Taip pat rasta pažeidimų ir įsigyjant tarnybinius automobilius.

Nustatyta ir kitų smulkių pažeidimų.

Auditorių nuomone, direkcijos vadovybė nuolaidžiauja darbuotojams, kai jie neteisėtai naudoja gyvenamąsias ir negyvenamąsias patalpas.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas yra pavaldus Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai. Todėl šiai tarnybai pavesta patikrinti Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės veiklą ir pateikti Aplinkos ministerijai išsamią informaciją bei ją patvirtinančius dokumentus, pareikalauti, kad parko direkcija pašalintų minėtus trūkumus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.