Tibetiečiai Lhasoje nužudė 13 „nekaltų civilių gyventojų”, teigia Kinija

Kinija pirmadienį pareiškė, kad tibetiečių riaušininkai per protestus prieš kinų valdymą, kurie vyko Lhasoje, nužudė 13 „nekaltų civilių gyventojų”, ir paneigė, jog naudojo mirtiną jėgą neramumams numalšinti.
„Jie sudegino ar mirtinai sukapojo 13 nekaltų civilių gyventojų”, – žurnalistams sakė Tibeto vyriausybės pirmininkas Qiangba Puncogas (Čiangba Puncogas), turėdamas omenyje penktadienio smurtą Tibeto sostinėje. Iš pradžių valstybinė žiniasklaida buvo pranešusių, kad žuvo 10 žmonių.

Tremtyje esanti Tibeto vyriausybė savaitgalį paskelbė, kad, patvirtintais duomenimis, žuvo 80 tibetiečių ir kad galėjo žūti daugiau kaip 100 žmonių.

Tačiau Qiangba Puncogas tvirtino, kad Kinijos saugumo pajėgos nenaudojo mirtinos jėgos ir nešaudė. Tai prieštarauja įvykius mačiusių užsienio turistų pasakojimams.

„Viso šio proceso metu (saugumo pajėgos) neturėjo ir nenaudojo jokių mirtinų ginklų, – sakė Qiangba Puncogas. – Kaip atsakingas pareigūnas galiu jums pasakyti, kad iš ginklų visiškai nebuvo šaudoma. Liaudies išvadavimo armija visiškai nedalyvavo sprendžiant tą incidentą”.

Jis pridūrė, kad armija įsitraukė tik po riaušių, kad išvalytų miestą ir padėtų palaikyti tvarką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.