STT agentai tardė VMI inspektorius

Kai cigarečių naikinimą prižiūrėjusios komisijos nariai dalį rūkalų pasisavino ir įkliuvo, STT pareigūnai apsilankė Vilniaus apskrities Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai praėjusį savaitgalį apsilankė Vilniaus apskrities Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI). Buvo atlikti dokumentų poėmiai, apklausti keli inspekcijos darbuotojai.

Tyrimas pradėtas praėjusią savaitę. Kovo 5-7 dienomis Varėnos katilinėje buvo naikinamos bendrovei „Mineraliniai vandenys” priklausančios cigaretės su seno pavyzdžio banderolėmis (todėl nebetinkamos prekybai). Rūkalų naikinimą prižiūrėjo 6 asmenų komisija: katilinės darbuotojas, 2 VMI atstovai ir 3 bendrovės „Tromina” darbuotojai. Visi komisijos nariai pasirašė aktą, patvirtinantį, kad cigaretės sunaikintos.

Tačiau kovo 7-osios vakarą Vilniaus rajone, sodų bendrijoje, Muitinės kriminalinės tarnybos, kuri, pasirodo, irgi turėjo informacijos apie tą patį nusikaltimą, pareigūnai sulaikė „Trominos” krovininį automobilį, kuriame buvo 30 tūkst. pakelių neva sunaikintų rūkalų („Kent”, „Barclay”, „Vogue”, „Salem”).

Paaiškėjus, kad tyrimą atlieka ir STT, muitinės kriminalistai automobilį su rūkalais ir vairuotoją perdavė šios tarnybos pareigūnams.

Ikiteisminis tyrimas dabar atliekamas dėl dokumento suklastojimo, aplaidaus tarnybos pareigų vykdymo, piktnaudžiavimo tarnyba ir patikėto turto pasisavinimo.

Kol kas įtarimai pateikti tik vienai įtariamajai – „Trominos” darbuotojai. Moteris įtariama dokumento suklastojimu. Vėliau įtarimų jai gali padaugėti. Be to, netrukus įtarimai turėtų būti pateikti ir kitiems cigarečių naikinimą prižiūrėjusios komisijos nariams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.