Sąskaitos suvestos darbovietėje

Vakar rytą viename iš bendrovės „Achema” filialo „Gaschema” administracijos kabinetų rastas ekonomistės Violetos Čepurienės lavonas su šautinėmis žaizdomis galvoje, kakle ir krūtinėje. Įtariamasis – bendrovės šaltkalvis remontininkas Rimantas Pelėda aptiktas leisgyvis valgyklos šiluminiame mazge.

Vyriškio smilkinyje taip pat žiojėjo šautinė žaizda. Šalia gulėjo ginklas. Pirminiais duomenimis, tai iš dujinio į kovinį perdarytas pistoletas. Tačiau tai dar turi patvirtinti ekspertai. Jonavos rajono policijos Organizacinio poskyrio viršininko Mindaugo Juknio duomenimis, leidimo laikyti ginklą iki šiol į policijos akiratį nepatekęs R.Pelėda neturėjo.

Pranešimus apie aptiktą bendradarbės lavoną ir leisgyvį buvusį jos sugyventinį skyrė apie porą valandų. Ant grindų gulinti ekonomistė rasta apie 7 valandą, pradėjus rinktis bendradarbiams. Pirminiais duomenimis, jos kabinetas buvo neužrakintas. Sutrikę bendradarbiai dar kvietė nelaimėlei greitąją, tačiau medikai konstatavo, kad jau niekuo negali padėti.

Apie 9 valandą policijos operatyvinei grupei besidarbuojant įvykio vietoje, gautas pranešimas ir apie radinį rūsyje po valgykla. Leisgyvį R.Pelėdą aptiko kolegos iš santechnikos cecho. Sunkios būklės jis išgabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Vakar pavakarę neurochirurgijos specialistai dar grūmėsi dėl jo gyvybės.

Pagrindinė versija – vyriškis nušovė buvusią sugyventinę ir nusprendė nusižudyti pats.

Manoma, kad moteris patykota savo tarnybiniame kabinete, atėjusi rytą į darbą. Užregistruota, kad tai buvo prieš septynias. Jokių grumtynių pėdsakų nužudytosios kabinete neaptikta – tik trys šovinio tūtelės.

Ir 61 metų R.Pelėda, ir 10 metų jaunesnė jo sugyventinė buvo išsiskyrę. Abu turėjo suaugusių vaikų iš pirmų santuokų. R.Pelėda – net keturis. Jiedu buvo sugyventiniai apie 10 metų, tačiau pastaruosius kelis mėnesius gyveno atskirai. Abu buvo „Achemos” veteranai. V.Čepurienė dirbo šioje įmonėje nuo 1987-ųjų, R.Pelėda – nuo 1980-ųjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.