Atsipalaidavę airiai prisidarė nemalonumų

Sostinėje naktį triukšmavę airiai nepaklausė policininko įspėjimų, o sulaikomi priešinosi, vienas pareigūnui smogė į veidą.

Šeštadienio naktį, 3.20 val. Mindaugo gatvėje Baltarusijos ambasadą saugojęs viešosios policijos rinktinės „Vytis” patrulis pastebėjo du neblaivius vyriškius. Jie ėjo gatve, garsiai rėkavo ir plūdosi. Vyrai kalbėjo angliškai. Policininkas juos įspėjo nedrumsti ramybės, tačiau pažeidėjai neklausė. Negana to, eidamas pro šalį vienas jų smarkiai pastūmė draugą, šis atsitrenkė į policininką. Po to jie leidosi bėgti.

Patrulis vieną jų pasivijo, o vydamasis per raciją išsikvietė netoliese budėjusį ekipažą. Sulaikytas pažeidėjas trenkė kumščiu patruliai į veidą ir nuplėšė uniforminės striukės antpetį. Pareigūnui iš nosies plūstelėjo kraujas, tačiau jis sugebėjo sulaikyti abu bėglius ir sulaukti pastiprinimo. Vyriškiai buvo nuvežti į 3-ąjį sostinės policijos komisariatą. Čia buvo patikslinti jų asmens duomenys, nes abu neturėjo dokumentų. Paaiškėjo, kad abu atvykę iš Airijos. Į Lietuvą sakėsi atvykę „atsipalaiduoti”.

3-ojo komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė LŽ sakė, kad tai pastaruoju metu tapo įprasta. „Lėktuvų skrydžiai nebrangūs, maistas ir alus Lietuvoje pigesni nei pas juos, tad airių atvyksta daug. Jų galima pamatyti beveik visuose naktiniuose klubuose ir baruose”, – aiškino L.Borusevičienė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pažeidėjai kaltinami pasipriešinimu valstybės pareigūnui. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

„Vyčio” rinktinės vado pavaduotojas Algirdas Žemaitis LŽ sakė, kad kaltinimai gali būti kvalifikuoti į administracinį teisės pažeidimą. „Su nukentėjusiu patruliu aš kalbėjau. Jis jaučiasi gerai. Į ligoninę buvo nuvežtas tik dėl to, kad pačiam nepavyko sustabdyti kraujavimo”, – LŽ sakė A.Žemaitis. Suteikus medicininę pagalbą jis toliau tęsė patruliavimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.