A.Sabonis nelaidoja „Žalgirio“

Legendinis krepšininkas ir dabartinis Kauno „Žalgirio” prezidentas Arvydas Sabonis visus paragino per anksti nenurašyti kauniečių.

Taip Sabas kalbėjo interviu tinklalapiui „krepsinis.net”. Beje, prieš pat interviu Kauno halės VIP kambaryje pasirodė Madrido „Realo” vidurio puolėjas Lazaros Papadopoulos. Į dopingo kontrolę skubėjęs graikas norėjo pasiimti kelis butelius alaus, bet, pamatęs Lietuvos krepšinio legendą, persimetė keliais sakiniais.

„Žinote, kai buvau mažas, mokiausi visų jūsų judesių. Tikrai labai malonu jus matyti”, – rusų kalba į Sabą kreipėsi L.Papadopoulos. „Žalgirio” prezidentas paragino Rusijoje gimusį graiką kitą savaitę iškovoti pergalę prieš Tel Avivo „Maccabi” ir taip padėti kauniečiams. „Būtinai pasistengsime laimėti”, – atsakė graikas.

– Kaip manote, kodėl „Žalgirio” krepšininkams, namie rungtyniaujantiems tarsi ant sparnų, šiandien nesisekė?

– Tai antras toks pralaimėjimas šį sezoną. Komandą slegia didelė atsakomybė. Iki šiol kažką galime, kažko negalime. Trauma tapo apmaudus pralaimėjimas „Olympiakos” išvykoje. Ten, kur galėjome laimėti. O ir „Realas” šiandien žaidė visai kitaip, nei pirmame tarpusavio mače.

– Liko dvejos Eurolygos šešioliktuko rungtynes, kurias būtina laimėti, tačiau dabar „Žalgiriui” reikės dar ir kitų grupės komandų pagalbos.

– Dar niekas neprarasta, reikia kovoti dėl kiekvieno taškelio. Mes nesame Eurolygos superklubas. Aišku, dantis rodome ir mūsų tikslas parodyti vieną kitą dantuką. Nereikia laidoti „Žalgirio”. „Olympiakos” laimėjo prieš „Maccabi”, kodėl mums nenuvažiavus ten ir nelaimėjus?

– Ar dar tikite „Žalgiriu”?

– Visada tikiu, ir žaidėjai, ir treneriai dar tiki. Reikia tikėti. Jei yra šiaudas, reikia kabintis. Galiu tik spausti jiems visiems rankas ir sakyti – pirmyn, vyrai. Jie turi suprasti, kad viskas priklauso nuo jų pačių, juk jie visi profesionalai. Tuo labiau patys mato, kaip juos priima čia, kaip visi palaiko, šaukia, „Žalgirio” vardą mini. Net ir po pralaimėjimo. Ir galima sakyti, kad tais rėkimais „Žalgiris, Žalgiris” prišaukė laimėjimą, dėl kurio mes dar esame nenuskandinti – „Olympiakos” pergalę prieš „Maccabi”.

Prieš rungtynes legendiniams „Žalgirio” žaidėjams Arvydui Saboniui ir Modestui Paulauskui Rusijos krepšinio federacijos atstovai įteikė ordinus už nuopelnus buvusios SSRS krepšiniui. Kartu su Rusijos delegacija į Kauną atvyko ir buvęs A.Sabonio priešininkas krepšinio aikštėje, o dabar geras draugas Vladimiras Tkačenka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.