Oponentai ietis kryžiavo prie ežero

Dėl įvairių pažeidimų Trakų nacionalinio parko teritorijoje Seimo narys Kazys Starkevičius pirmiausia kreipėsi ne į valdžios institucijas, o į žurnalistus. Parlamentaro susidūrimas su rajoną valdančių socialliberalų atstovais baigėsi apsižodžiavimu.

Vakar konservatorius K.Starkevičius pakvietė žurnalistus drauge apsilankyti Trakuose ir apžiūrėti nacionalinio parko teritorijoje akis badančius pažeidimus. Pasivažinėjimas virto tikru cirku. Iš paskos atbildėję aplinkos ministro Artūro Paulausko vadovaujamos Naujosios sąjungos nariai ėmė pliekti patį K.Starkevičių.

„Barikados” keliuose

Trakų ežerų pakrantės greitai taps visiškai neprieinamos paprastiems žmonėms. Jas baigia okupuoti ir nuo pašalinių nelegaliai apsitverti įvairūs įtakingi asmenys. Bandydamas iliustruoti šiuos jau kelerius metus žinomus faktus, K.Starkevičius aprodė Margio ežero pakrantę.

Jau pusantro mėnesio parlamentaras stebėjo prie kelio, vedančio į vieną gražiausių Trakų nacionalinio parko pakrančių, atsiradusį griovį. Iš pradžių iš pagrindinio kelio išsukantis vieškelis buvo užverstas medžių šakomis. Kiek tolėliau žioji ir kelių metrų gylio griovys. Šios užkardos visiškai užkerta kelią patekti prie ežero.

K.Starkevičiaus nuomone, tokios barikados atsirado su pakrantėje įsikūrusių įtakingų asmenų žinia. „Nenorėdami, kad prie ežero prieitų visuomenė, jie nusprendė iš lėto naikinti kelius. Nuvažiavę į kitą ežero pusę pamatysime lygiai tokį patį griovį”, – tvirtino jis.

Elito prieglobstis

Pavažiavus kelis kilometrus nuo šios vietos driekiasi prabangių kotedžų rajonas. Konservatoriaus teigimu, tarp šių namų pūpso ir buvusio premjero Algirdo Brazausko žmonos Kristinos, ir A.Paulausko bendražygio, buvusio teisingumo ministro Vytauto Markevičiaus vilos. „Čia įsikūrusios ir kitos ryškios politikos bei verslo žvaigždės”, – tvirtino K.Starkevičius.

Šiuos namus nuo svetimų akių saugo ilgos tvoros. Jos Margio ežero pakrante tęsiasi ištisai, be valdų savininkų, prie ežero niekas kitas prieiti nebegali. Pasak K.Starkevičiaus, pagal įstatymus nacionalinio parko teritorijoje tvoras galima tverti tik 20-40 metrų atstumu nuo vandens telkinio. „Čia matome, kad viskas yra aptverta aklinai, prie ežero gali prieiti tik išrinktieji. Tai tipiškas pavyzdys, parodantis, kas šiandien yra daroma su paežerėmis”, – aiškino konservatorius.

Kaltino puldinėjimu

Viena po kitos Trakų nacionalinio parko teritorijoje kylančias ir ežerus nuo visuomenės atitveriančias tvoras K.Starkevičius stebi jau kelerius metus. Kurį laiką jis taip pat domisi ir kelius užtveriančiais grioviais. Tačiau atkreipti visuomenės dėmesį į šias problemas konservatorius nusprendė tik dabar. „Maniau, gal aplinkosaugininkai ar nacionalinio parko direkcija tai pastebės ir imsis kokių nors veiksmų. Tačiau, kaip matome, pažeidimų tik daugėja”, – pabrėžė parlamentaras. Artimiausiu metu K.Starkevičius dėl to žadėjo kreiptis ir į aplinkos ministrą A.Paulauską.

Seimo nario kritika A.Paulauskui ir Trakų aplinkosaugininkams neliko nepastebėta. Paskui K.Starkevičių iš paskos atsekę keli socialliberalai apsižodžiavo su konservatoriumi. Jie kaltino parlamentarą nuolatiniu aplinkos ministro ir jo vadovaujamos partijos puolimu.

Liepė rūpintis Kaunu

Iš Kauno Pramonės rinkimų apygardos, kurioje į Seimą išrinktas K.Starkevičius, atvykęs socialliberalų rėmėjas Albinas Anužis ragino konservatorių palikti nuošaly Trakų problemas ir prisiminti Kauną.

Paprastu kauniečiu prisistatęs A.Anužis įgėlė K.Starkevičiui paminėdamas laikinojoje sostinėje įstrigusias sporto rūmų statybas, netvarkomus šiukšlių išvežimo ir kitus reikalus. „Pone Kazimierai, prisiminkite savo rinkimų programą ir pažiūrėkite, ką padarėte Kaune. Ten važiuokite daryti tvarkos”, – piktinosi vyras.

Socialliberalams dirbanti Teresa Smirnova parlamentaro klausė, kodėl jis tik prieš rinkimus susirūpino netvarka Trakų ežerų pakrantėse. „Ar Seimo narys turi tvoras griauti?” – klausimu atsakė K.Starkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Oponentai ietis kryžiavo prie ežero"

  1. SSS

    Traku administracija ant sakos!!!

  2. SSS

    Man tai buvo rotveileris atbeges prie ezero!Turejau tiktais peili…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.