Nuo smurto šeimoje nukentėjusioms moterims – valstybės parama

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto paskirstė 499,5 tūkst. litų 29 organizacijų, dirbančių smurto prieš moteris šeimoje mažinimo srityje, projektams.

Įstaigų ar organizacijų, teikiančių socialines paslaugas smurto šeimoje aukoms ir užtikrinančių suinteresuotų institucijų bendradarbiavimą, projektų atrankos konkursui iš viso buvo pateikti 33 projektai.

Iš dalies bus finansuojami 29 projektai, kuriuos įgyvendinant siekiama mažinti smurtą prieš moteris šeimoje bei suteikti smurtą šeimoje patyrusioms moterims socialinių paslaugų kompleksą, skatinti kiekvienoje apskrities teritorijoje ne mažiau kaip po vieną įstaigą ar organizaciją, teikiančią kompleksines paslaugas smurto šeimoje aukoms ir užtikrinančią suinteresuotų institucijų bendradarbiavimą.

Daugiausia lėšų – 50 tūkst. ir 45 tūkst. litų – skirta Vilniaus arkivyskupijos Caritas Motinos ir vaiko globos namams bei Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centrui.

Po daugiau nei 20 tūkst. litų paremti Kelmės šeimos centro, Raseinių krizių centro bei Alytaus moterų krizių centro parengti projektai. VšĮ „Moters pagalba moteriai”, Marijampolės apskrities moters veiklos centras, Visagino šeimos krizių centras bei Kauno apskrities moterų krizių centras savo projektus įgyvendins už 18 tūkst. litų, o likusiems projektams paskirstyta nuo 6 iki 16 tūkst. litų.

Projektai paremti vykdant Valstybinę smurto prieš moteris mažinimo strategiją, kurios paskirtis – nuosekliai, kompleksiškai ir sistemingai mažinti smurtą prieš moteris šeimoje.

Pernai, parėmus 20 projektų, įvairios paslaugos buvo suteiktos daugiau nei 1800 nuo smurto nukentėjusioms moterims. Iš valstybės biudžeto tam skirta 500 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.