Ž.Savickas nusitaikęs į septintą trofėjų

Prestižines „Arnold Classic Strongman” galiūnių varžybas šeštą kartą iš eilės laimėjęs stipriausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas neketina sustoti. „Esu nusprendęs šias varžybas laimėti septynis kartus”, – taip sakė vakar į Lietuvą grįžęs stipruolis.

Kaip jau rašėme, sekmadienį Ž.Savickas vėl triumfavo Ohajo valstijoje (JAV) kasmet rengiamose „Arnold Classic Strongman 2008” galiūnių varžybose. Pagrindinį varžovą amerikietį Dereką Poundstone’ą lietuvis aplenkė antrą varžybų dieną ir vėl susišlavė pagrindinius varžybų prizus. Už pergalę Ž.Savickui atiteko 40 tūkst. JAV dolerių čekis, laikrodis „Audemars Piquet” bei tradicinė 10 tūkst. JAV dolerių kainuojanti galiūno statulėlė.

Vakar į Vilnių parskridęs galiūnas priėmė šalies bei Vilniaus sporto vadovų sveikinimus ir atsakė į gausiai susirinkusių žurnalistų klausimus.

Vis dar laukiamas

– Gal Arnoldas Schwarzeneggeris puse lūpų užsiminė, kad daugiau jums nederėtų vykti į šias varžybas?

– Kol kas esu laukiamas (šypsosi).

– Pažadėjote kitąmet vėl ten atvykti?

– Nežadėjau. Bet gal vyksiu kitąmet, gal po dvejų metų. Mano tikslas – šias varžybas laimėti septynis kartus. Tai gražus, laimingas skaičius.

Visąlaik jautė įtampą

– Ką planavote prieš varžybas?

– Planavau laimėti. Pasiekiau geresnių rezultatų, nei tikėjausi. Varžovai vertė labai pasitempti.

– Kas buvo sunkiausia ir kada patikėjote pergale?

– Sunkiausia – pradžia. Atsilikinėjau. Tik per paskutinę pirmos dienos rungtį pavijau varžovą. Jaučiau įtampa, nes varžovai galingi. Nebuvo kaip anksčiau, kai po pirmos dienos būdavau lyderis. Kitą dieną taip pat reikėjo sukaupti visas jėgas.

– Kas atsitiko pasaulio galiūnų čempionui Vasilijui Virastiukui, kuris dalyvavo tik dviejose rungtyse ir liko paskutinis?

– Jis patyrė nugaros traumą. Tiksliau – atsinaujino jo trauma.

– Pagrindiniai jūsų varžovai buvo D.Poundstone’as ir rusas Michailas Kokliajevas?

– Taip. Tik maniau, kad rusas užims antrąją vietą, o amerikietis liks trečias. D.Poundstone’as labai nustebino – abu grūmėmės dėl pirmosios vietos, o likusieji – dėl trečiosios.

Padaugėjo rekordų

– Galite šias varžybas palyginti su ankstesnėmis?

– Šiemetinės – vienos sunkiausių. Jei pažiūrėtume į rezultatų lentelę – raudonuoja pasaulio rekordai. To niekada nebuvo.

– Kiek rekordų pavyko pagerinti?

– Keturis. Iš jų pagerinau du atkėlimo rungties rekordus, tačiau vėliau islandas Benediktas Magnussonas sumušė šiuos mano rekordus, tad likau tik su dviem. Iš viso mano pasaulio rekordų kraitis padidėjo iki vienuolikos.

Poilsis padidino alkį

– Traumų pavyko išvengti?

– Šiuo atžvilgiu tai vienos lengviausių varžybų – nepatyriau jokios traumos. Viskas tik todėl, kad buvau labai gerai pasirengęs.

– Kur randate naujos motyvacijos nugalėti?

– Pernai šiek tiek ilsėjausi, varžybose dalyvavau tik savo malonumui. Galbūt toks poilsis padidino pergalių alkį. Norėjau važiuoti bei įrodyti, kad esu stipriausias.

– Kelinta jums ši nugalėtojo statulėlė?

– Jau penktoji. Kur jas laikau? Įvairiose vietose, nes jų labai daug (juokiasi).

Skirtingi priešininkai

– Varžovai šiose varžybose keičiasi?

– Per šešerius metus kovojau su skirtingų kartų skirtingais varžovais. Per pirmas dvejas varžybas pagrindinis konkurentas buvo norvegas, po to – ukrainietis V.Virastiukas, o dabar – amerikietis D.Poundstone’as.

– Kaip galiūnai reagavo į jūsų pergalę?

– Kaip visada. Iš pradžių jie tikisi laimėti. Po varžybų sako, kad laimės kitais metais (juokiasi).

Kovoja ne dėl premijų

– Už šią pergalę pagal naująją tvarką Lietuvoje negausite jokių premijų, nes pasaulio galiūnų federacija nėra pasirašiusi antidopingo konvencijos.

– Šios varžybos nėra oficialios, tad premija šiaip ar taip nepriklauso.

– Premijos nebebūtų ir už pasaulio čempiono titulą.

– Pasaulio čempionatuose dalyvauju ne dėl premijos (šypsosi). Juolab, premijos nėra didelės. Be to, galiūnų federacija turi savo dopingo konvenciją, net griežtesnę už kitas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.