Vilniečių akistata su grupės lyderiais

Šį vakarą Ispanijoje Eurolygos „Top 16” etapo antrojo rato rungtynes su Vitorijos „Tau Ceramica” žais Vilniaus „Lietuvos rytas”. Vieną pergalę turintys vilniečiai pasiryžę iš Ispanijos grįžti ne tuščiomis, nors tai padaryti bus labai sunku – „Tau Ceramica” antrajame etape dar nepatyrė pralaimėjimo.

Šiandieninė pergalė Nevijo Spahijos auklėtiniams, tarp kurių yra ir Simas Jasaitis, atvertų kelią į ketvirtfinalį.

Aukštaūgius tiria belgai.
Pirmojo rato E grupės rungtynes Lietuvos vicečempionai namie pralaimėjo 81:84. Tąsyk „Lietuvos ryto” lyderis Hollisas Price’as, taikliais tritaškiais padėjo pasivyti nutolusią „Tau Ceramicą”, tačiau lemiamais momentais suklydo: per priešpaskutinę ataką praradęs kamuolį, per paskutinę ataką skubotai švystelėjo kamuolį nuo aikštės vidurio ir neišgelbėjo ekipos nuo pratęsimo.

Per šią dvikovą H.Price’as pelnė 23 taškus, vidurio puolėjo Marijono Petravičiaus sąskaitoje buvo 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Jau per antras Eurolygos rungtynes Vilniaus klubui negalės padėti pėdą susilaužęs M.Petravičius. Jis ir kitas traumą patyręs vilniečių aukštaūgis Matthew Nielsenas yra išvykę į Belgiją, kur vietos medikai apžiūrės traumuotas krepšininkų kojas bei rekomenduos gydymo procedūras. Dėl tos pačios priežasties Robertas Štelmaheris išvyko į Rygą.

28 metų 207 cm ūgio vidurio puolėjas M.Petravičius praėjusią savaitę susižeidė kairę pėdą – jam užfiksuotas vadinamasis stresinis lūžis. 29 metų 208 cm ūgio australui M.Nielsenui sausio pabaigoje per priešpaskutines Eurolygos pirmojo etapo rungtynes Vilniuje su Malagos „Unicaja” įplyšo dešinės kojos Achilo sausgyslė.

Prieš savaitę žaisdami be M.Petravičiaus „Lietuvos ryto” krepšininkai Stambulo „Fenerbahce Ulker” ekipai pralaimėjo tik po trijų valandų kovos. Tąsyk po Willie Solomono metimo iš pradžių pergalė rezultatu 81:79 buvo skirta Turkijos čempionui. Tačiau po pusvalandžio trukusių peržiūrų teisėjai patenkino vilniečių komandos protestą ir ekipoms Stambule teko žaisti pratęsimą. Ir vėl džiūgavo turkai – 95:91.

I.Rakočevičius nenori žaisti
Kol kas nežinoma, ar šiandien „Tau Ceramicai” galės padėti gynėjas Igoris Rakočevičius. Kaip praneša sportalas.com, žaidėjas nori praleisti rungtynes, nes jo trauma negyja taip greitai, kaip tikėtasi. Apie tai jis pasakė baskų krašto dienraščiui „El Correo”. Serbas teigė nenorintis rizikuoti ir susižeisti dar sunkiau.

Tiesiogiai – per kitą kanalą

Beje, TV3 gerbėjai šiandienos rungtynių nematys tiesiogiai. Jie 23 val. galės stebėti tik vaizdo įrašą. Taip TV3 vadovai nusprendė, nes televizijai jau teko sumokėti kelias baudas už alkoholio užrašus ant žaidėjų marškinėlių ar stendų. Tiesiogiai „Lietuvos ryto” rungtynes krepšinio gerbėjai galės stebėti per „Viasat Sport 3” kanalą. 21.30 val. prasidėsiantį susitikimą komentuos Robertas Petrauskas, o jos bus transliuojamos be reklamos intarpų.

Vasario naudingiausiasis

Eurolyga vasario mėnesio naudingiausiu žaidėju išrinko Sienos „Montepaschi” legionierių Bootsy Thorntoną. Italijos komanda „Top 16” varžybose rungtyniauja įspūdingai – 3 pergalės iš tiek pat galimų. Antrajame etape B.Thorntonas vidutiniškai per rungtynes pelno 16,7 taško, atkovoja 4 kamuolius, atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei perima po 3 kamuolius. Per susitikimą su Belgrado „Partizan” gynėjas perėmė net 8 kamuolius, o jo komanda, perimdama net 29 kamuolius, pagerino Eurolygos rekordą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.