Ukrainos Regionų partija grasina pradėti masines protesto akcijas, jeigu Rada neišnagrinės nutarimo dėl NATO

Regionų partija pasiryžusi pradėti masines protesto akcijas, jeigu antradienį Ukrainos parlamentas neišnagrinės nutarimo, kuriame bus nustatyta šalies stojimo į NATO tvarka.
Tai interviu žurnalistams pranešė šios prorusiškos frakcijos lyderis Viktoras Janukovyčius.

„Jeigu šiandien Aukščiausiojoje Radoje nebus priimtas nutarimas, kuris nustato Ukrainos stojimo į NATO tvarką, mes šiandien parengsime kreipimąsi į Ukrainos tautą ir pradėsime masines protesto akcijas. Mes kito kelio neturime”, – sakė jis.

Tuo tarpu Rados pirmininkas Arsenijus Jaceniukas sakė, kad antradienį 16 val. galbūt vyks parlamento plenarinis posėdis.

Pasak jo, 14 val. vyks eilinis parlamento frakcijų vadovų taikinamosios tarybos posėdis.

A.Jaceniukas pažymėjo, kad iki šiol suderintas savitarpio supratimo protokolas, taip pat darbotvarkės klausimai, bet frakcijų lyderiai vis dar negali priimti suderinto sprendimo dėl nutarimo projekto Ukrainos stojimo į NATO klausimu.

Pasak parlamento pirmininko, taikinamojoje taryboje 14 val. bus svarstomas šis klausimas, ir jeigu frakcijų lyderiai priims suderintą sprendimą, parlamento vakarinis plenarinis posėdis gali prasidėti.

Rada nedirba jau kelios savaitės dėl opozicinių frakcijų susupriešinimo stojimo į Aljansą klausimu.

Pastarasis parlamento posėdis įvyko vasario 12 dieną, o po to opozicija – Regionų partijos ir komunistų frakcijos – ėmė blokuoti parlamento darbą, protestuodama prieš „oranžinių” planus vykdomojoje valdžioje, susijusius su noru atvesti šalį į NATO.

Prezidento administracijos vadovas Viktoras Baloha ir teisingumo ministras Mykola Onyščukas yra nurodę, kad valstybės vadovas turi teisę paleisti Radą, jeigu deputatai per 30 dienų nesugebės susirinkti į plenarinį posėdį.

Stojimo į Šiaurės Atlanto aljansą šalininkai siūlo užsitikrinti paramą savo siūlymui nacionaliniame referendume.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.