Vilniaus socialdemokratų nesutarimai lenda viešumon

Sostinės savivaldybės tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnė Jūratė Žeimienė nebesuvaldo savo narių ir yra priversta neigti Romo Adomavičiaus pareiškimus, jog pirmadienį buvo pasirašytas tris narius vienijančios „nepriklausomųjų” frakcijos bei socialdemokratų bendradarbiavimo susitarimas.
„Mes vakar tik tarėmės, derinome susitarimo tekstą, pozicijas. O ponas Adomavičius paskubėjo pranešdamas spaudai, kad susitarimas jau pasirašytas. Eilinis frakcijos narys apėjo seniūnę. Aš nežinau, kokią teisę jis turėjo, nes šiandien seniūnė esu aš”, – BNS antradienį sakė J.Žeimienė.

Žiniasklaida antradienį informavo, esą 6 narius vienijanti socdemų frakcija pasirašė susitarimą su 3 „nepriklausomaisiais”. Šiuo susitarimu esą siekiama sustiprinti pozicijas arba esamoje koalicijoje, arba derantis dėl naujos Vilniaus valdžios su dešiniaisiais – konservatoriais, liberalcentristais ir Liberalų sąjūdžiu.

Susitarimą socdemams vasario 14 dieną pasiūlė patys Nepriklausomos frakcijos nariai, tačiau dokumento projekte buvo išsakyta kritika dabartinei valdžiai, kurios dalimi yra ir socialdemokratai. Dėl šios priežasties LSDP Vilniaus skyriaus taryboje buvo nutarta dokumentą redaguoti ir pasirašyti tik po to.

Apie neva jau pasirašytą frakcijų susitarimą „Vilniaus dieną” informavo socialdemokratas R.Adomavičius, kuris dienraštyje yra įvardijamas kaip vienas realiausių kandidatų į Vilniaus mero kėdę.

Socialdemokratų frakcija ir šiaip nėra vieninga: vienas narys, vicemeras Algirdas Paleckis buvo pašalintas iš socialdemokratų partijos, kiti nesutaria, ar likti dabartinėje valdančiojoje daugumoje, ar keisti esamą situaciją.

Kalbama, kad socialdemokratai dabartinę padėtį sutiktų keisti tik gavę mero postą, o esą nesutikus patenkinti šio reikalavimo pasiliks dabartinėje valdančiojoje koalicijoje su partija „Tvarka ir teisingumas” bei Lenkų rinkimų akcija. Tačiau konservatoriai, kurie yra pagrindiniai pokyčių savivaldybės taryboje iniciatoriai, tam prieštarauja ir meru norėtų matyti dešinįjį politiką, geriausiai – iš Tėvynės sąjungos gretų.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas” (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai – 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių” frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku, įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.