Nušalintas meras žarsto patarimus

Šiandien Vilniaus apygardos teismas turėtų priimti sprendimą, ar Trakų rajono meras Vytautas Petkevičius ir jo pavaduotojas Saulius Raščiauskas buvo pagrįstai nušalinti nuo pareigų.

Net nesulaukęs teismo nutarties, nušalintasis meras savivaldybės problemas padeda spręsti asmeniniais patarimais.

Teismo sprendimu nuo pareigų nušalinus Trakų rajono vadovus – merą V.Petkevičių, mero pavaduotoją S.Raščiauską ir administracijos direktorių Leonardą Karnilą – visi savivaldybės reikalai gulė ant vicemero Henriko Jankovskio pečių. Jis neslepia, kad su jį užgriuvusiais rūpesčiais vos spėja susitvarkyti. Tačiau Trakus valdanti Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), Lenkų rinkimų akcijos (LRA) ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalai) partijų koalicija neskuba susikompromitavusiems atstovams ieškoti pamainos.

Prislėgė darbai

Jau antra savaitė, kai Trakai gyvena be aukščiausios valdžios. Rajono savivaldybei laikinai vadovauja mero pavaduotojas, Lenkų rinkimų akcijos atstovas H.Jankovskis. Anksčiau ekologija, žemės ūkio ir civilinės saugos reikalais besirūpinęs vicemeras turėjo gerokai praplėsti veiklos barus. „Važiuodavau į kaimus, daugiau su žmonėmis bendravau, o dabar popieriais užsivertęs”, – LŽ kalbėjo H.Jankovskis.

Nors ir padidėjęs darbo krūvis, H.Jankovskis teigė, kad valdžios Trakuose performuoti nereikia. „Kol kas nematau nei galimybių, nei asmenų, kurie galėtų dirbti geriau”, – įsitikinęs jis. Politikas vylėsi, kad per kelis mėnesius visas problemas savivaldybėje pavyks išspręsti.

Prašė neatstatydinti

Taip pat mąsto ir Trakų rajono savivaldybės tarybos narys, socialliberalas Edmundas Malūkas. Anot jo, nors H.Jankovskio pečius užgulė daug darbų, jis tvarkosi neblogai. Jam savo patarimais padeda ir nuo mero pareigų nušalintas V.Petkevičius. „Oficialiai jis pareigų neina, tačiau aktyviai konsultuoja savivaldybės darbuotojus dėl finansinių reikalų ar santykių su ministerijomis”, – LŽ pasakojo E.Malūkas.

Pasak politiko, Trakų socialliberalai kol kas negalvoja apie kėdžių perstumdymą savivaldybėje. „Mūsų nuomone, šioje situacijoje nereikia skubėti. Jau buvo nemažai panašių kaltinimų ir bylų, kurios baigėsi niekaip”, – mano E.Malūkas.

Imtis susikompromitavusių Trakų vadovų atstatydinimo procedūrų nelinkę ir kiti koalicijos partneriai liberalcentristai. Pasak LiCS Trakų skyriaus pirmininko, šios savivaldybės tarybos nario Vinco Kapočiaus, to prašė į teisėsaugininkų akiratį patekę V.Petkevičius ir S.Raščiauskas. „Jie prašė kol kas nepradėti jokių procedūrų ir palaukti teismo sprendimo”, – LŽ aiškino jis.

Nedaro garbės

Opozicija rengti perversmo Trakuose taip pat nesirengia. „Matematiškai aišku, kad naujos koalicijos nebesuformuosime”, – LŽ teigė rajono savivaldybės tarybos narė, konservatorė Nijolė Romaškienė. Politikė mano, kad nuo pareigų nušalinus rajono vadovus Trakuose susiklostė pavojinga situacija. Anot jos, kyla grėsmė, kad ilgam įstrigs svarbūs projektai, be to, susikompromitavusi valdžia nedaro garbės rajonui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.