Kanada suteikė Lietuvai bevizį režimą

Kanada šeštadienį paskelbė, jog panaikina Lietuvos piliečiams iki šiol taikytą reikalavimą vykstant šią šalį turėti vizą.
Pasak Kanados pilietybės ir imigracijos ministrės Diane Finley (Dianos Finli), šie reikalavimai taip pat panaikinami Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos piliečiams, o bevizio įvažiavimo tvarka įsigalioja iškart.

„Kanada palaiko glaudžius ryšius su šiomis šalimis. Vizų reikalavimų panaikinimas sustiprins šalių tarpusavio santykius, naudingus ir kanadiečiams, ir Lenkijos, Slovakijos, Lietuvos bei Vengrijos piliečiams”,- teigė D.Finley.

Sprendimas panaikinti Lietuvos piliečiams vizų režimą su Kanada taikomas tik planuojantiems vykti į šią Šiaurės Amerikos šalį turizmo tikslais ne ilgesniam nei 180 dienų laikotarpiui. Norintiems vykti į Kanadą ilgesniam nei 180 dienų laikotarpiui, vykstantiems studijuoti arba darbo tikslais ir toliau reikės gauti Kanados vizą.

2006 aisiais lietuviams buvo išduotos 989 laikino lankytojo vizos.

Ši tvarka darkart keisis nuo 2009-ųjų pradžios – tuomet Lietuvos piliečiams, neturintiems „e-pasų” ir vykstantiems į Kanadą, vizos vėl taps privalomos, turintiems „e-pasus” vizų ir toliau nereikės. O nuo 2011 metų pradžios neturintys „e-pasų” į Kanadą iš viso nebus įleidžiami.

„E-pasais” yra vadinami tie pasai, kurie yra išduoti po 2006-ųjų metų rugpjūčio 28 dienos ir turi papildomą elektroninę įkliją su biometriniais paso turėtojo duomenimis. Pasai, kurie yra išduoti iki šios datos, tokios įklijos neturi.

Lietuva, Lenkija, Vengrija ir Slovėnija – vienos paskutiniųjų naujųjų Europos Sąjungos šalių, kurioms Kanada suteikė bevizį režimą. Praėjusį rudenį vizų režimas buvo panaikintas Čekijos ir Latvijos piliečiams. Likusioms ES naujokėms – Kiprui, Maltai, Slovėnijai ir Estijai – vizų režimas buvo panaikintas jau anksčiau.

Vizų toliau reikės Bulgarijos ir Rumunijos piliečiams.

Tuo metu Kanados piliečiai į visas 27 ES valstybes gali įvažiuoti be vizų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Kanada suteikė Lietuvai bevizį režimą"

  1. www.kanadoslietuviai.com

    Dziugi naujiena tiek mums Kanadoje gyvenantiems, tiek lietuviams. Dar zemes daug liko, tai uzteks ir jums vietos 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.