Finalinis „poteriomanijos” akordas

Šiandien 14 val. 29 min. visos Lietuvos knygynų lentynose bus išdėlioti naujutėlaičiai Joanos K. Rowling knygos „Haris Poteris ir mirties relikvijos” egzemplioriai lietuvių kalba.

Anot knygą išleidusios leidyklos „Alma littera” atstovės ryšiams su visuomene Rasos Petruškevičiūtės, naująja knyga bus prekiaujama visuose Klaipėdos knygynuose. Vieno egzemplioriaus kaina – 44,90 Lt.

„Į Klaipėdą išvežta apie 2 000 egzempliorių paskutiniosios Hario Poterio nuotykių dalies, – vakar sakė pokalbininkė. – Planuojame, kad tokį kiekį knygų išpirks per pirmąsias prekybos dienas, o papildomi užsakymai į Klaipėdos knygynus vežami 1-2 kartus per savaitę.”

Bendras lietuviško leidimo tiražas – 30 tūkst. egzempliorių. Manoma, kad netrukus jį reikės pakartoti.

Pernai liepą anglų kalba išleista knyga – 700 puslapių apimties tomas, kuris, anot autorės, yra paskutinė istorijų apie jaunąjį burtininką dalis, – buvo iškart patikėta vertėjai Zitai Marienei.

1997 m. sukurtas jaunojo burtininko H. Poterio personažas Lietuvoje išpopuliarėjo 2000-aisiais, kai lietuviškai buvo išleista pirmoji serijos knyga „Haris Poteris ir išminties akmuo”. Ji parduota daugiau kaip 60 tūkst. egzempliorių tiražu, o iš viso lietuviško leidimo knygų apie šaunų burtininką iki šiol nupirkta per 250 tūkst. egzempliorių.

Šiemet planuojama šeštojo filmo pagal atitinkamą serijos knygą „Haris Poteris ir netikras princas” premjera – ji numatyta lapkričio gale.

O 2010 m. kino ekranus turėtų išvysti pilnametražis filmas pagal paskutiniąją serijos dalį. Spaudoje jau buvo pasirodę pranešimų, kad „Mirties relikvijų” – didžiausios apimties leidinio, palyginti su kitomis H. Poterio knygomis – medžiaga planuojama pateikti net dviem filmais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.