Ketvirtadalis Lietuvos vaikų laviruoja ties skurdo rizikos riba – ES ataskaita

Kas ketvirtas Lietuvos nepilnametis gyvena ties skurdo rizikos riba, ir tai yra vienas blogiausių rodiklių ES, teigiama ataskaitoje apie socialinę apsaugą ES šalyse.
Blogiau pagal šį rodiklį už Lietuvą ataskaitoje, kurioje sumuojami ES šalių statistikos rodikliai ir įvairių apklausų duomenys, atrodo tik Latvija ir Lenkija, kuriose ties skurdo rizikos riba gyvena 26 proc. nepilnamečių.

Kartu su šiomis šalimis bei Estija, Italija, Liuksemburgu, Portugalija ir Graikija Lietuva priskiriama valstybių grupei, kuriose aukštas vaikų skurdo lygis ir palyginti daug skurstančių vaikų gyvena dirbančių tėvų (Lietuvoje – apie 19 proc.), o ne bedarbių šeimose (Lietuvoje – apie 7 proc.).

Ataskaitoje, kurią skelbia Europos Komisijos Spaudos ir komunikacijos generalinis direktoratas, teigiama, kad Lietuvai ir kitoms šios grupės šalims būtina plėtoti socialinę paramą šeimai ir didinti kvalifikuoto darbo prieinamumą nors vienam iš šeimos maitintojų.

Vaikų skurdo lygis Lietuvoje, pagal pateiktus skaičiavimus, viršija suaugusiųjų skurdo lygį šalyje, kuris lygus 20 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.