Mašinoms – Linčo teismas

Neleistinoje vietoje palikę automobilį klaipėdiečiai nė nenutuokia, kas gali su juo atsitikti. Įpykdyti nuolat paliekamų mašinų, privačių valdų savininkai ryžtasi neįprastiems poelgiams.

Prie vartų – konfliktas

Vasario 23 dieną klaipėdietės Viktorijos Mažeikienės šeima automobiliu „Audi S8” išsiruošė papietauti į miesto centrą. Žmonės dešimčiai minučių stabtelėjo prie vieno namo Pievų Take. Mašiną jie pastatė prie pat garažo vartų. V.Mažeikienės teigimu, grįžę kartu su vaikais pamatė vyrą, raktų ryšuliu daužantį jų automobilio priekinį stiklą.

Supratusi, kad žmogaus pyktį galėjo sukelti tai, jog automobilis buvo paliktas per arti garažo vartų ir nenorėdama gilinti konflikto, klaipėdietė su šeima suskubo pasišalinti.

Moteris pasakojo, kad lipant į automobilį, įpykęs vyriškis esą dar spyrė jos vyrui į koją. Pasak V.Mažeikienės, tik jos sutuoktinio savitvardos dėka nekilo muštynės.

Vėliau apžiūrėję mašiną, klaipėdiečiai pastebėjo, jog išsuktas galinio rato ventilis, subraižytos visos ketverios durelės, nulaužta radijo antena.

V.Mažeikienės teigimu, įvykio vietoje apgadinimų jie nepastebėję, nes buvę sukrėsti konflikto ir skubėję kuo greičiau išvažiuoti. Bet išvydę, kaip nuniokotas jų automobilis, klaipėdiečiai pasigailėjo neiškvietę policijos, kai tik įsiplieskė konfliktas.

Gintųsi šakėmis

Tačiau Pievų Take esančio namo šeimininkai neigė mestus kaltinimus, neva sugadinę V.Mažeikienės šeimai priklausančią transporto priemonę.

Pievų Take gyvenanti Raimonda Mineikienė pripažino, kad per dešimtį metų išties nukamavo nuolatiniai aiškinimaisi su automobilių savininkais, užstatančiais įvažą į garažą.

Moteris piktinosi, kad mūsų visuomenėje trūksta kultūros, jos pasigendama ir keliuose, ir kiemuose. Esą, jei neįmanoma gražiuoju susitarti, ji bus priversta įsigyti šakes ir jomis gintis nuo pažeidėjų. „Galite taip ir parašyti”, – vakar žurnalistei tvirtino R.Mineikienė.

Kvietė policiją?

Dėl besikartojančių ekscesų prie įvažos į jų namo garažą, R.Mineikienės vyras Algimantas Mineikis teigė nuolat kviečiantis policiją. Taip buvę ir šį kartą.

Ekipažas atvykęs, bet ne kažin kuo tepadėjęs. Pasak A.Mineikio, patruliai teigė negalintys nutempti mašinos su automatine greičių dėže. Kaip išeitį jie pasisiūlę palaukti grįžtančių automobilio savininkų ir skirti jiems baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

A.Mineikis pasakojo, kad maždaug po dešimties minučių policijos ekipažas išvyko. Tada A.Mineikis bandęs išjudinti paliktą automobilį, kad savininkai pasiskubintų, išgirdę veikiant signalizaciją.

Klausimas, ar jis apibraižęs, ar kitaip apgadinęs automobilį, pašnekovui sukėlė juoką. Vis dėlto jis pripažino, kad per tiek metų „kaip reikiant užkniso visi tie automobiliai.”

Budėtojas nepatvirtino

Vakar paskambinus bendruoju pagalbos numeriu 112, Vyriausiojo policijos komisariato budėtojas Vidmantas Miknius teigė, kad būtent tą dieną ir valandą, kurią nurodė A.Mineikis, duomenų bazėje iškvietimas nebuvo užfiksuotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.