Smiltynėje kioskus pakeis stacionarus statinys

Po poros metų teritorija Smiltynėje, prie senosios perkėlos, turėtų neatpažįstamai pasikeisti.

Vakar įvykusiame pirmajame šiais metais valstybinės žemės sklypų nuomos aukcione buvo išnuomotas beveik 25 arų sklypas Smiltynės g. 12B.

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, kadangi Smiltynė yra nekilnojamųjų kultūros vertybių, be to, Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje bei pajūrio juostos apsaugos zonoje, vadovaujantis šiuo metu galiojančiais įstatymais, sklypų pardavimas čia negalimas. Leidžiama tik jų nuoma.

Anot R. Gružienės, tai pirmas Smiltynėje išnuomotas žemės sklypas.

Jį 99-eriems metams išsinuomojo Klaipėdoje registruota bendrovė, jau keletą metų turinti šioje vietoje kioską.

Sklypas Smiltynės g. 12B įvardytas kaip komercinės paskirties teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų objektams statyti. Aukciono sąlygose nurodyta, kad čia gali būti statomas ne aukštesnis nei dviejų aukštų pastatas.

Aukciono laimėtojas privalės įvykdyti ir keletą papildomų sąlygų: išmontuoti esantį ir įrengti naują Jūrų muziejaus reklaminį stendą, pietinėje statinio dalyje įrengti keleivių laukiamąsias patalpas su viešaisiais tualetais ir 27 vietų laikino automobilių stovėjimo aikštelę už sklypo ribų, taip pat sutvarkyti aplinką bei atlyginti želdinių sunaikinimo nuostolius.

Aukciono sąlygose nustatyta pradinė 0,2481 ha sklypo nuomos kaina – 30 tūkst. 067,8 lito metams.

Atplėšus voką su vienintelio pretendento pasiūlymu nuomos dydis pakilo iki 32 tūkst. litų.

Kitaip nei parduodant sklypus, šiuo atveju visi pinigai pateks į miesto iždą.

Kadangi aukcione dalyvavo tik vienas pretendentas, sutartis su juo dėl sklypo nuomos bus pasirašymas užtruks kiek ilgiau, nes jai turi būti gautas Savivaldybės administracijos direktoriaus ir Klaipėdos apskrities viršininko pritarimas.

Pasak aukcioną laimėjusios bendrovės atstovo Roberto Dainausko, jau šiandien pasakyti, kas iškils kioskų vietoje, gana sudėtinga. „Manau, kad ten bus visko – ir kavinė, ir nedidelė parduotuvė, ir – svarbiausia – viešieji tualetai, kurių Smiltynėje labai trūksta, – vardijo verslininkas.

Pasak R. Dainausko, šį sezoną vietoj susenusių kioskų galbūt bus pastatyta šis bei tas gražesnio, o suplanuotas statybas ketinama užbaigti per porą metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.