Sustabdžius atominės elektrinės reaktorių, Florida liko be šviesos

Šimtai tūkstančių Floridos valstijos gyventojų liko antradienį be elektros, kai vienas atominės elektrinės netoli Majamio reaktorių buvo išjungtas saugumo sumetimais.
Kaip pareiškė energetikos bendrovės „Florida Power & Light” (FP&L) atstovas, sumažėjus įtampai elektros tiekimo linijoje tarp Majamio ir Deiton Byčo, suveikė atominės elektrinės Terki Pointe apsaugos sistema, ir abu reaktoriai buvo sustabdyti.

Jis taip pat pažymėjo, kad dabar vyksta remonto darbai ir iki šios paros pabaigos elektros tiekimas bus atkurtas.

FP&L duomenimis, dėl elektros išjungimo nukentėjo ne daugiau kaip 700 tūkst. žmonių Majamyje ir kitose valstijos vietovėse. Tuo tarpu vietos žiniasklaida nurodo, kad su pertrūkiais susidūrė nuo 3 iki 4 mln. žmonių, arba beveik penktadalis Floridos gyventojų.

JAV teritorinio saugumo departamento pareigūnai pareiškė, kad avarija nesusijusi su teroristine veikla.

„Mes patvirtiname, kad elektros tiekimo sutrikimai nesusiję su terorizmu”, – sakė departamento atstovė spaudai Amy Kudwa (Eimi Kudva).

Nutrūkus elektros tiekimui, susidarė dideli kamščiai keliuose nukentėjusiuose rajonuose, nes nebeveikė šviesoforai. Tuo tarpu ligoninės ir Majamyje esantis tarptautinis oro uostas dirba įprastu režimu, nes gauna elektros iš turimų autonominių elektrinių.

Drauge JAV branduolinės energetikos reguliavimo komisijos atstovas pranešė žurnalistams, kad automatiškai sustabdžius atominės elektrinės, esančios į pietus nuo Majamio, reaktorius, jokio pavojaus gyventojams nėra.

Dar dvi atominės elektrinės, esančios valstijos šiaurėje, „dirba įprastu režimu”, pažymėjo jis.

Kol kas nežinoma, dėl ko nutrūko energijos tiekimas valstijos energetikos tinkluose. Manoma, kad to priežastis galėjo būti iš šalies šiaurės atslinkęs šaltas oro frontas, atnešęs į Floridą labai smarkias audras ir gūsingą vėją. Tačiau tikros informacijos, kad būtent darganoti orai galėjo sukelti gedimus energetikos tinkluose, kol kas negauta.

Tai didžiausia elektros energijos tiekimo krizė nuo 2003 metų rugpjūčio mėnesio, kai be elektros buvo likę apie 50 mln. žmonių JAV šiaurės rytuose ir Kanadoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.