Britaniją sukrėtė žemės drebėjimas, aukų nėra

Kai kurias Didžiosios Britanijos dalis trečiadienį sukrėtė žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 5,3 balo pagal Richterio skalę, bet pareigūnai teigia, kad pranešimų apie aukas ar rimtą žalą nėra.
Žemės drebėjimas kilo maždaug valandą po vidurnakčio, ir daug žmonių sostinėje Londone teigė, kad požeminiai smūgiai juos pažadino. Žemės drebėjimai Britanijoje yra neįprastas reiškinys.

Šiauriniame Anglijos Barnslio mieste vienas vyras buvo sužalotas į dubenį, kai subyrėjusio kamino nuolaužos pralaužė stogą ir įkrito jo miegamąjį, sakė greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė spaudai. Vyras buvo išvežtas į ligoninę.

„(Žemės drebėjimas) buvo tikrai stiprus. Aš greitai užmigau, bet prabudau. Mano kambarys drebėjo”, – BBC pasakojo Jemma Harrison (Džema Harison), gyvenanti šiaurės vakariniame Mančesterio mieste.

JAV geologijos institutas (USGS) nurodė, kad žemės drebėjimo stiprumas siekė 4,7 balo, bet Didžiosios Britanijos geologijos institutas vėliau šį balą padidino iki 5,3.

USGS savo tinklalapyje teigė, kad žemės drebėjimo epicentras buvo už 205 km į šiaurę nuo Londono ir už 80 km į rytus nuo didžiausio Šiaurės Anglijos miesto Šefildo.

„Pranešimų apie sužalojimus (Londone) neturime”, – sostinėje sakė vienas policijos atstovas spaudai.

Linkolnšyro grafystės policija teigė, kad kai kurie gyventojai pranešė apie nedidelę žalą, padarytą jų namams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.