„Žalgiris” bandys pralaužti „Olympiakos” gynybą

Šiandien vyksianti jau trečioji Pirėjo „Olympiakos” ir Kauno „Žalgirio” dvikova intriguoja – Graikijos vicečempionas kol kas yra grupės autsaideris ir į pergalę kabinsis iš paskutiniųjų. „Žalgiriui” sėkmė padėtų dar labiau kabintis už antrosios vietos, kuri suteiktų teisę žaisti Eurolygos ketvirtfinalyje.

Eurolygos „Top 16” etapo F grupės varžybas Panagiočio Giannakio auklėtiniai „Olympiakos” krepšininkai pradėjo dviem parlaimėjimais. Įskaitant nesėkmingas trejas paskutines Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes, Pirėjo klubas šiandien savo žiūrovų akivaizdoje sieks nutraukti penkių iš eilės pralaimėjimų seriją. Tiesa, dar nežinia, ar komandai galės padėti „Olympiakos” lyderis Arvydas Macijauskas.

Ar žais lietuviai?

Reguliariojo sezono A grupėje žaidę „Žalgiris” ir „Olympiakos” pasidalijo po pergalę: Graikijoje stipresni buvo šeimininkai (90:74), Kaune – Lietuvos čempionai (88:75). Beje, šis 13 taškų pralaimėjimas „Olympiakos” komandai yra didžiausias – iki šiol graikai kitoms komandoms nusileisdavo mažesniu skirtumu.

P.Giannakis prieš šiandienos dvikovą dar nežinojo, ar aikštelėje pasirodys A.Macijauskas. Dėl nugaros skausmų lietuvis praleido svarbų Graikijos čempionato mūšį su Atėnų „Panathinaikos”, jis nebuvo registruotas rungtynėms ir per savaitgalio susitikimą su Atėnų „Marousi”. „Olympiakos” varžovus įveikė 75:66 ir, iškovojusi keturioliktą pergalę, Graikijos čempionate užima antrąją vietą.

Šiam susitikimui nebuvo registruotas ir kitas Lietuvos krepšininkas Renaldas Seibutis, kuris pirmą kartą šį sezoną į aikštelę išbėgo tik praėjusią savaitę per Eurolygos dvikovą su Madrido „Real”. Šias rungtynes Ispanijos klubas laimėjo 80:70. R.Seibutis aikštelėje praleido 6 minutes ir taškų nepelnė.

Pirėjo klubas be brangiausio savo žaidėjo A.Macijausko verčiasi nuo sausio 6 dienos. Tada A.Macijauskas patyrė kojos traumą ir dar nė sykio neišbėgo į aikštelę.

Naujasis treneris sustiprino gynybą

„Per praėjusią savaitę „Žalgiris” pajuto gerą ritmą,” – apie varžovus Eurolygos svetainei kalbėjo „Olympiakos” vyriausiasis treneris P.Giannakis. Mintyje jis turėjo įspūdingą „Žalgirio” pergalę (101:82) prieš Tel Avivo „Maccabi”.

„Žalgirio” treneris Rimantas Grigas teigė, jog tik vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas pastaruoju metu negalėjo treniruotis su komanda. Jis, kaip jau rašėme, traumą patyrė per rungtynes su „Maccabi”.

„Pirmą šio sezono dvikovą Pirėjuje pralaimėjome, nes žaidėjai labai netaikliai mėtė tritaškius, – kalbėjo R.Grigas (žalgiriečiai tąsyk pataikė tik 5 tritaškius iš 24 – aut. past.). – Be to, mūsų galvos skausmas buvo A.Macijauskas, kuris tąkart žaidė įspūdingai (pelnė 32 taškus – aut. past.). „Olympiakos” pakeitė trenerį, ir dabar komanda žaidžia kitokiu stiliumi nei vadovaujama Pini Gershono. P.Giannakis pakeitė komandos gynybą į gerąją pusę.”

J.Mačiulis sulaukė nuosprendžio
Vienas „Žalgirio” lyderių Jonas Mačiulis į Graikiją išskrido jau žinodamas, kiek už diskvalifikacinę pražangą suplonės jo piniginė. Per praėjusio turo rungtynes su „Maccabi” rezultatyviausiai „Žalgiryje” žaidęs J.Mačiulis baigiantis ketvirtam kėliniui dilbiu stūmė „Maccabi” puolėją Omri Casspi ir buvo pašalintas iš aikštės.

Eurolygos disciplinos komisija, išnagrinėjusi šį incidentą, nusprendė, jog puolėjui toks nesivaldymas kainuos 7 tūkst. eurų (apie 24 tūkst.litų).

„Žalgirio” klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas mano, jog toks sprendimas per griežtas, nes varžovui nesukelta jokių pasekmių, be to, tokį nusižengimą krepšininkas padarė pirmą kartą. Komisijos sprendimą galima apskųsti per 10 dienų.

Šį sezoną Eurolygoje J.Mačiulis aikštėje vidutiniškai praleidžia 27 minutes ir pelno 12,1 taško. Per praėjusį turą jis buvo antras tarp naudingiausių savaitės Eurolygos žaidėjų.

KLUBŲ RODIKLIAI

Komanda 2 3 1 REB AS ST TO PTS

„Olympiakos” 54,4 35,7 82,9 33,3 13,1 7,9 19,9 82,6

„Žalgiris” 54,3, 35,5 74,5 33,1 13,6 8,3 14,1 81

P.S. 2 – dvitaškių pataikymo procentas, 3 – tritaškių pataikymo procentas, 1 – baudų pataikymo procentas, REB – atkovotų kamuolių vidurkis, AS – rezultatyvių perdavimų vid., ST – perimtų kamuolių vid., TO – klaidų vidurkis, PTS – pelnytų taškų vidurkis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.