LKL geriausieji pasiūlė žiūrovams gerą nuotaiką

Sausakimša Šiaulių arena šeštadienį džiaugėsi geriausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjų dėjimais, šou elementais ir puikia nuotaika. Visi „Fastum LKL žvaigždžių dienos 2007” šventėje dalyvavę žmonės sutartinai tvirtino, kad tai viena įspūdingiausių krepšinio fiestų, surengtų Lietuvoje.

Jubiliejinio, penkioliktojo, LKL sezono „Žvaigždžių diena” surengta jau tryliktą kartą. Simboliška, kad būtent pirmoji tokia šventė įvyko Šiauliuose.

Išdykavo net arbitrai.
„Lietuvių” ir „Legionierių” komandų dvikovą po akiai mielos ir permainingos kovos 110:109 (31:28, 25:27, 23:30, 31:24) laimėjo Lietuvos krepšininkai. Tai buvo jau šeštoji mūsų šalies atstovų pergalė per aštuonerias iki šiol vykusias lietuvių ir legionierių rungtynes.

Naudingiausiu mačo žaidėju išrinktas ir 4000 litų piniginiu čekiu apdovanotas amerikietis Hollisas Price’as („Lietuvos rytas”). Jis

„Legionierių” komandai pelnė 27 taškus, po krepšiais atkovojo 7 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Norėjau tapti naudingiausiu, – neslėpė mažasis amerikietis. – Tikėjomės laimėti ir rungtynes, tačiau per tokias varžybas svarbiausia – nesusižeisti ir gerai praleisti laiką.” H.Price’as teigė dalyvavęs penkiose panašiose šventėse, bet nė kartą nebuvo išrinktas naudingiausiu, nors sykį Vokietijoje ir pelnė 35 taškus.

Be jo, iš legionierių dar rezultatyviai žaidė Kenanas Bajramovičius (26). Iš nugalėtojų geriausiai sekėsi Virginijui Sirvydžiui (18 tšk.), Jonui Mačiuliui (17) ir Donatui Zavackui (13).

Krepšininkai džiugino žiūrovus efektingais dėjimais į krepšį ir įvairiais triukais. Per vieną minutės pertraukėlę K.Bajramovičius šoko su „Lietuvos ryto” šokėjomis. Legionieriams per vieną ataką padėjo ir teisėjas Antanas Ramanauskas. Jis gavo kamuolį iš Marcuso Browno ir pabandė atakuoti krepšį. Tačiau šiuos planus sujaukė

Marijonas Petravičius – prasižengdamas krepšininkas sustabdė teisėją. Žaidėjai ne kartą bandė varytis kamuolį ir kojomis.

Vienas didžiausių pokštų iniciatorių Mantas Kalnietis per antrą kėlinį spyrė krepšinio kamuolį į tribūnas. Tuo pat metu Jonas Mačiulis pagriebė kitą kamuolį ir pataikė tolimą metimą. Teisėjai nusprendė užskaityti tritaškį.

Legionieriai į tai atsakė kitaip: po minutės pertraukėlės visi penki „Time team” krepšininkai pagriebė kamuolį ir tiesiog subombardavo lietuvių krepšį metimais ir dėjimais. Teisėjai įskaitė 6 taškus, nes taiklūs buvo tik trys metimai.

Snaiperius ugdo „Neptūnas”

LKL snaiperių konkursą laimėjo įspūdingai atakavęs Klaipėdos „Neptūno” žaidėjas Marius Runkauskas. Finale jo varžovas buvo „Sakalų” atstovas Justas Sinica. Klaipėdietis laimėjo dvikovą 22:19 ir atsiėmė garbingai iškovotą prizą – 4000 litų čekį. Beje, nugalėtojas pusfinalyje surinko 26 taškus – dviem taškais pagerino visų laikų Lietuvos rekordą.

Tai trečias kartas per pastaruosius 4 metus, kai „Neptūno” snaiperis laimi tokį konkursą. Prieš dvejus metus triumfavo Marius Kasiulevičius, o prieš trejus – Petras Šalvis. Pernai geriausiu snaiperiu tapo Gytis Sirutavičius, šiemet jis liko ketvirtas.

M.Runkauskas pasakojo, kad šiam konkursui drauge su treneriu rengėsi visą savaitę. Geriausias jo rezultatas, pasiektas per treniruotes, – 28 taškai. Rimčiausiu konkurentu dėl pirmosios vietos M.Runkauskas laikė Vilniaus „Lietuvos ryto” puolėją Andrių Šležą. Jau ketvirtą kartą tokiame konkurse dalyvavęs ir titulo siekęs A.Šležas iš

pusfinalio nesugebėjo prasibrauti iki finalo.

M.Kalniečio triukai
Dėjimų į krepšį konkursą laimėjo favoritu laikytas Kauno „Žalgirio” gynėjas M.Kalnietis. Jis finale pranoko Kauno „Aisčių-Atleto” puolėją Arūną Vasiliauską. Atsiimti apdovanojimo žalgirietis atėjo kartu su Vaidu Jurgilu, kuris labai prisidėjo prie gynėjo pergalės. Ir pusfinalyje, ir finale M.Kalnietis po vieną dėjimą atliko sykiu su daugkartiniu tokio konkurso nugalėtoju V.Jurgilu. Pusfinalyje šie krepšininkai susirišo rankas šaliku ir įdėjo į krepšį po kamuolį, o finale žalgirietis peršoko per V.Jurgilą ir taip įkrovė į krepšį. Beje, būtent šio titulo Mantui ir trūko. Jis jau yra laimėjęs studentų lygos (LSKL) ir Baltijos lygos (BBL) dėjimo į krepšį konkursus.

„Visi pamena, kaip anksčiau Jurgilas dviem rankomis įdėdavo į krepšį du kamuolius. Man taip nepavyksta, todėl sumaniau pasikviesti jį ir padaryti dėjimą kartu”, – pasibaigus varžyboms kalbėjo „Oro karalius”.

Geriausi asai – Šiauliuose

Pirmą kartą surengtą netradicinį „LKL asų” 3 prieš 3 į vieną krepšį turnyrą, į kurį 15 metų sukaktį švenčianti LKL pakvietė buvusias lygos žvaigždes, laimėjo „Šiaulių” krepšininkai. Jie finale 12:0 įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto” komandą.

Šiauliečių ekipą sudarė Vaidas Pauliukėnas, dabartinis „Šiaulių” klubo treneris Robertas Giedraitis, Giedrius Pečiulionis ir Sigitas Birutis. „Lietuvos rytui” atstovavo komandos direktorius Martynas Purlys, klubo vadybininkas Giedrius Aidietis, Andrius Šležas ir Egidijus Mikalajūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.