Blogos mergaitės silpnybė ir jėga

A.Winehouse narkotikai užkirto kelią į JAV, bet ne į gerbėjų širdis

Silpnybė kartais tampa tikrąja jėga. Britų dainininkė Amy Winehouse neslepia savo silpnybės – tai jai atnešė didelę sėkmę. Neseniai ji buvo vainikuota penkiais „Grammy” apdovanojimais.

Bet vien sudrėkusių nuo ašarų akių šou versle neužtenka – čia reikia labiau žvilgsnį patraukiančių gestų. Svirduliuoti gatve vienais apatiniais. Arba iki kraujo susimušti su gyvenimo draugu. Svarbu, kad netoliese būtų paparacai. A.Winehouse elgėsi tiksliai pagal šią instrukciją.

Bulvarinių antraščių nauda

Kovą dėl „Grammy” apdovanojimų Amy pradėjo 2006-ųjų spalį. Tada pasirodė jos albumas „Back to Black”, kurį kritikai sutiko labai palankiai. Nors tikėtis, kad jis kaustys publikos dėmesį ištisus pusantrų metų, niekas nedrįso.

Vienintelis būdas išsilaikyti populiariausiųjų sąrašų viršuje – patraukti tuos klausytojus, kurie muzika niekad per daug nesidomėjo. „Žinau tokią jau seniai, bet tik aną savaitę netyčia išgirdau vieną jos dainą”, – neretai išgirsi paklausęs jauną žmogų apie A.Winehouse.

Netgi jos plokšteles leidžianti firma „Universal” stebisi, kad pernai parduota 3,7 milijono egzempliorių ir pripažįsta, kad tai susiję su antraštėmis bulvariniuose laik­raščiuose.

„Grammy” apdovanojimus jai teko „atsiimti” per satelitinį ryšį. Mat kilo problemų dėl narkotinių medžiagų laikymo, paskui kažkaip keistai vėlavo JAV viza. Žodžiu, įprastinė istorija.

Ketvirtą valandą ryto Londono laiku, kai Amerikoje buvo teikiami „Grammy”, ji uždainavo pasauliui, kad yra bloga mergaitė. Argi netinkama detalė popkultūros legendai?

Įvaizdis – visiems atvejams

Daug kas Amy gyvenime atrodo tarsi nuotykių dramos ištraukos. O filmo garso takeliui puikiai tiktų daina „Rehab”. „Norėjo pasiųsti mane į reabilitaciją, o aš pasakiau „ne ne ne”, – nuoširdžiai traukė A.Winehouse apie įstaigą, kur ant kojų buvo pastatytos Elizabeth Taylor ar Liza Minnelli. Dvi žvaigždės su panašiomis, kaip Amy, problemomis.

Britų spauda netgi ragino oficialias instancijas priversti Amy liautis vartoti narkotikus: „Valstybė galėtų išgelbėti didelį talentą.” 2003-iaisiais su debiutiniu albumu „Frank” ji išgarsėjo kaip tik dėl to. Tada ji buvo dar netatuiruota „džiazo nublokšta” dainų autorė ir atlikėja, kurioje slypėjo milžiniškas potencialas. Prie plokštelės pridėtoje knygelėje matėsi Amy, plaunanti indus, žaidžianti biliardą, vedžiojanti šunį… Tačiau jau ir tada labiausiai traukė jos tembras.

Antrajame albume „Back to Black” jos balsas skambėjo jau lėčiau, pompastiškiau. Nuo tada ji avi aukštakulnius, o juoda suknelė nedengia tatuiruotų rankų. Dar – bučiaus formos šukuosena ir Kleopatros stiliaus akių makiažas. Su tokiu įvaizdžiu niekad neatrodai taip blogai, kaip jautiesi.

Laukime tęsinio?

Britų spauda pasakoja, kad Londono centre esančios „Capio Nightingale Hospital” ligoninės gydytojai žavisi 24 metų soul dainininkės noru ir pastangomis išgyti. Į kliniką Amy pateko visai neseniai, ir – nebe pirmą kartą. Tada, debiutinį kartą, išties atrodė, kad ji nori įveikti priklausomybę. Bet paskui pasklido vaizdo įrašas, kuriame A.Winehouse nerišliai kalbėdama rūko kreką ir šniaukščia kokainą.

Kalbintas šeimos draugas labiausiai smerkia jos vyrą Blake‘ą Fielder-Civilą, dabar esantį kalėjime. Tiesa, tas pareiškė esąs sunerimęs dėl savo moters, tačiau iki susipažindama su juo Amy narkotikų nevartojo.

„Brit Awards” teikimo ceremonijoje A.Winehouse tikriausiai pasirodys. Klinikos gydytojai skyrė jai metadoną, kad abstinencijos simptomai netrukdytų dirbti.

O jos vyras jau beveik atsigavo nuo neseno perdozavimo. Kalėjimo prižiūrėtojai rado jį susmukusį ant grindų po to, kai jis su šešiais kaliniais pavartojo prastos kokybės heroino. Jo gavo mainais už savo žmonos nuotraukas su autografu. Negi nuodėmė pasinaudoti šlove, jei trūksta pinigų?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.