Atidarytas pirmasis Lietuvoje profesionaliosios kariuomenės karių verbavimo biuras

Marijampolės kultūros rūmuose įsteigtas pirmasis šalyje profesionaliosios kariuomenės karių verbavimo ir atrankos biuras.
Pasak „Lietuvos ryto”, Marijampolės valdžia Lietuvos kariuomenei perdavė patalpas miesto centre. Jas priėmė Krašto apsaugos ministerijos Karo prievolės administravimo tarnybos viršininkas Tomas Pilvinis. Netrukus šalyje turėtų būti įsteigta 10 profesionaliosios kariuomenės karių verbavimo ir atrankos biurų.

Anot dienraščio, marijampoliečiai nevengia profesionalios tarnybos kariuomenėje. Pernai į profesionalią tarnybą užverbuota 19 jaunuolių iš Marijampolės. Šiemet per du mėnesius būti profesionaliais kariais panoro 9 marijampoliečiai, tarp jų – viena mergina.

Kol kas karo prievolės atrankos Marijampolės biure bus ne tik verbuojami profesionalūs kariai, bet ir aptarnaujami šauktiniai į privalomąją tarnybą ir į atsargą išėję kariškiai. Vėliau, kai privalomosios tarnybos nebeliks, biuras aptarnaus tik profesionalaus kario profesiją pasirinkusius žmones.

Anksčiau kariai profesionalai turėjo būti baigę 12 klasių. Dabar profesionaliais kariais galės tapti ir 10 klasių baigę žmonės nuo 18 iki 36 metų. Visi kariai profesionalai turi neturėti jokių sveikatos sutrikimų.

Tarnybą pradėjusiam eiliniui pirmaisiais metais bus mokamas 1890 litų atlyginimas (atskaičius mokesčius). Jis didės atsižvelgiant į ištarnautus metus ir kvalifikaciją.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja daugiau nei 2 tūkst. šauktinių. Palengva jie bus keičiami profesionalais.

Sprendimą dėl šauktinių atsisakymo buvo bandoma priimti praėjusioje Seimo sesijoje, tačiau nutarta šį klausimą atidėti pavasario sesijai. Siūloma privalomosios tarnybos neatsisakyti visiškai, bet sustabdyti šaukimą į ją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.