Žmones išsekino sadizmas ekrane

Nežinau, ką mąsto kiti žmonės, bet aš manau, kad mūsų televizija jau seniai peržengė bet kokias normas. Nuo ryto iki vakaro rodomas tas pats šlamštas – tik šaudo ir gaudo. Kartais net atrodo, kad tie filmų režisieriai tiesiog vien mėgaujasi besaikiu žudymu, kitų žmonių kankinimu, visokiais monstrais ir pabaisomis.

O juk visa tai per dieną stebi vaikai, kurie dabar persisėmę visokiais transformeriais, žmonėmis-vorais, kitais labai abejotinais ir negerais dalykais. Negana to, mūsų esą vakarietiška televizija nulėmė netgi daugybę visokių su prievarta susijusių žaislų atsiradimą.

Dažnai tuose filmuose neatrasi jokios logikos ir jokio realaus pagrindo. Apie kokį nors žmogiškumą ir normalias žmogiškas emocijas čia negali būti nė kalbos.

Įsivaizduokime žmogų, kuris susiformuoja tame visame, nepabijosiu išsireikšti, sadistiniame šiukšlyne.

Baisu ir pagalvoti, kas būtų, jei atliktume tokį eksperimentą, kurio metu vaikas ištisai žiūrėtų vien tik siaubo filmus ir taip užaugtų.

Koks iš jo išaugtų žmogus? Nesunku numanyti, kad tai būtų „nusmegenintas” potencialus žudikas ir sadistas, besidžiaugiantis matydamas kitų kančią. O paskui visi dejuojame: mūsų jaunimas toks, mūsų jaunimas kitoks – kažką primušė, kažką peiliais subadė.

Tai koks gi tas jaunimas turėtų būti, jei jį visą laiką „auklėja” Holivudo šlamštas.

Aišku, didelę neigiamą įtaką čia padaro ir kompiuteriniai žaidimai, kuriuose taip pat liejasi kraujas ir yra šaudoma į judančius taikinius (suprask – žmones) ne tik iš ginklų, bet ir iš didelių pabūklų. Kai į tuos taikinius pataikoma, jie ištykšta į gabalus. Visai kaip filmuose, kuriuos kasdien regime.

Visi apie tai šneka, tačiau nieko nedaro. O kažką daryti jau tikrai reikia. Kitaip netolimoje ateityje susiformuos negailestinga ir žmogiškas vertybes praradusi karta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.