Vilniečiai „Aris” įveikė ir trečiąkart

„Bravo mano žaidėjams. Sveikinu juos, nes įtampa per šį susitikimą buvo didelė”, – pirmąja pergale Eurolygos „Top 16” turnyro E grupėje džiaugėsi Vilniaus „Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Trifunovičius.

Salonikų „Aris TT Bank” prieš „Lietuvos rytą” šį sezoną suklupo ir trečiąkart. Du kartus laimėję prieš šią Graikijos ekipą reguliariajame sezone, trečią pergalę Lietuvos vicečempionai iškovojo trečiadienį „Siemens” arenoje ir per „Top 16” etapo rungtynes.

„Lietuvos rytas”, jau iki didžiosios pertraukos įgijęs solidžią persvarą (49:31), Salonikų klubą įveikė rezultatu 89:74 ir iškovojo pirmą pergalę E grupėje. Trečiojo kėlinuko viduryje Vilniaus klubas buvo įgijęs didžiausią – 24 taškų – persvarą (60:36).

„Aris” treneris Gordonas Herbertas, paklaustas, ar šį sezoną jo auklėtiniams pavyks nugalėti vilniečius, atsakė: „Atvažiuodami čia mes pasitikėjome savo jėgomis, tačiau nenutraukėme nesėkmių serijos.”

Vilniaus ekipą į pergalę vedė po 18 taškų surinkę Mindaugas Lukauskis ir Chuckas Eidsonas.

„Rytoj visi kalbės, kokias puikias rungtynes puolime sužaidė Lukauskis, tačiau verta pažymėti, kad jis nepadarė nė vienos klaidos gynyboje, – Mindaugo žaidimą komentavo „Lietuvos ryto” treneris. – Ir iš Chucko Eidsono žaidimo galite suprasti, kaip mums jo trūko praėjusią savaitę žaidžiant su „Real”.

„Aris” treneris kanadietis G.Herbertas sakė, kad „Lietuvos rytas” pirmas 24 minutes žaidė puikiai. „Buvau nusivylęs, kaip rungtyniavome pirmoje susitikimo dalyje, – sakė svečių strategas. – Tačiau po pertraukos žaidėme geriau kaip komanda. Įkritus į duobę prieš tokią ekipą kaip „Lietuvos rytas” sunku išsikapstyti.”

Jis apgailestavo, kad žaisti rungtynių Vilniuje negalėjo vienas jų lyderių Bracey Wrightas, kurio deramai pakeisti nesugebėjo Reyshawnas Terry: „R.Terry greitai susirinko pražangų, tačiau dėl to daugiau žaisti gavo S.Iliadis, kuris dažniausiai mažai rungtyniauja.”

Trečiojo turo rungtynes „Lietuvos rytas” vasario 28-ąją žais Stambule su „Fenerbahce Ulker” (Turkija).

STATISTIKA

„Lietuvos rytas” – „Aris TT Bank” 89:74 (27:11, 22:20, 16:18, 24:25).

„Lietuvos rytas”: M.Lukauskis ir C.Eidsonas po 18, K.Bajramovičius 17, H.Price’as 16, M.Petravičius 9, J.Vromanas 4, A.Jomantas ir M.Gecevičius po 3, J.Jordanas 2.

„Aris”: J.Massey 19, D.Washingtonas 11, D.Tsaldaris 10.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 19/28 (68 proc.) ir 17/33 (52 proc.), tritaškiai – 9/23 (39) ir 8/17 (47), baudos – 24/29 (89) ir 16/25 (64), kamuolys atkovotas 27 ir 26 kartus, rezultatyviai perduotas 14 ir 9, perimtas 16 ir 12, prarastas 14 ir 16, blokuotas 2 ir 0 kartų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.