Ž.Ilgauskas jau suplanavo vasarą

Pastaruoju metu viena pagrindinių sporto temų Lietuvoje – Žydrūno Ilgausko atstovavimas mūsų šalies rinktinei per olimpines žaidynes. Šiandien siūlome Ohajo valstijos dienraštyje „Beacon Journal” vasario 20 dieną išspausdintą Briano Winhorsto rašinį apie Ž.Ilgausko pasiryžimą vykti į Pekiną. Beje, ten nė žodžiu neužsimenama apie „Cavaliers” klubo vadovų nenorą leisti Lietuvos aukštaūgiui žaisti olimpiadoje.

„Cavaliers” krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas ilgą laiką atmesdavo pasiūlymą atstovauti savo šalies rinktinei, nerimaudamas dėl operuotos kojos. Tačiau pagaliau sulaukta momento, kai jis pasakė „taip”.

Jau daugelį metų dėl kojos traumos Ž.Ilgauskas buvo priverstas sakyti „ne”. Dabar jis gali drąsiai ištarti savo mėgstamiausią atsakymą – „taip”.

Kelis mėnesius svarstęs Ž.Ilgauskas pagaliau sutiko šią vasarą atstovauti Lietuvai per Pekino olimpines žaidynes. Šis sportininko sprendimas be galo pradžiugino lietuvius.

„Visada norėjau tai padaryti, kol nesu per senas”, – atviravo Ž.Ilgauskas, kuriam birželį sukaks 33-eji. Ir pridūrė: „Jaučiuosi turįs labai daug krepšininko patirties ir galįs padėti. Galbūt tai bus mano paskutinis šansas.”

Daugelį metų Ž.Ilgauskas atsisakydavo žaisti šalies rinktinės gretose, nerimaudamas dėl savo kojos ir bendro „nusidėvėjimo” po varginančių NBA sezonų. Medikai griežtai draudė krepšininkui žaisti kelias vasaras iš eilės ir liepė saugoti operuotą koją. Ž.Ilgauskas taip pat nerimavo, kad šalies ekipoje nebus tinkamos sveikatos priežiūros.

Tačiau jau daugiau kaip septynerius metus aukštaūgio koja nepatyrė jokios traumos, todėl sportininkas įsitikinęs, kad atėjo metas atiduoti duoklę savo šaliai. Lietuvos krepšininkai, kurie per tarptautinio lygio varžybas visada pasiekia gerų rezultatų, pernai vasarą Europos čempionate iškovojo trečiąją vietą ir užsitikrino kelialapį į olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinei atstovauja būrys talentingų žaidėjų, tarp jų – Ž.Ilgausko geriausias draugas ir buvęs „Indiana Pacers” bei „Golden State Warriors” krepšininkas Šarūnas Jasikevičius, „Denver Nuggets” puolėjas Linas Kleiza, „Washington Wizards” puolėjas Darius Songaila ir buvęs „New Orleans Hornet” žaidėjas Arvydas Macijauskas.

Ž.Ilgauskas jau trečiasis „Cavaliers” krepšininkas, kuris, tikimasi, žais ateinančią vasarą Pekine. LeBronas Jamesas – JAV rinktinės kapitonas. Manoma, kad Abdersonas Varejao atstovaus Brazilijai.

„Nemanau, kad galėsiu žaisti kiekvieną vasarą. Man tai būtų labai rizikinga, – prisipažino Ž.Ilgauskas. – Bet tikrai pasirūpinau savo forma. Aš, kaip ir visi kiti, patiriu varžovų smūgių, tačiau man pavyko išvengti didesnių traumų. Vasarą du mėnesius turėsiu atiduoti rinktinei. Pamaniau – jeigu to nepadarysiu, gailėsiuosi.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.