Pasaka apie partiją ir Donaldą

Lenkijai minint Donaldo Tusko vyriausybės šimtadienį partija „Teisė ir teisingumas” parengė siurprizą televizijos žiūrovams, kuris buvo parodytas vakar iš karto po vakarinių žinių per pirmąją Lenkijos televizijos programą.

Lenkijoje partijos „Teisė ir teisingumas” klipai per televiziją kelia furorą jau nuo 2005 metų rudens. Tuomet ekranuose karaliavo pliušinis žaislas, tiksliau talismanu virtęs katinas Sylwestras, vis atidarinėjantis šaldytuvą. Per pernai vykusią rinkimų kampaniją išpopuliarėjo oligarchai, valgantys sušį ir rūkantys cigarus. Rinkimus pralaimėjusi partija „Teisė ir teisingumas” vėl grįžo prie pasakų, nors tikslas, dėl kurio kūriami tokie televiziniai klipai, nepasikeitė – jie nukreipti prieš partijos „Piliečių platforma” lyderį, o dabar ir premjerą D.Tuską.

Naujausia produkcija paremta Jaroslawo Kaczynskio žodžiais, kuriuos jis ištarė per rinkimų kampaniją kalbėdamas apie savo varžovą D.Tuską: „Kai nukris avino kaulė, pasirodys vilko dantys”. Tačiau vakar rodytame klipe vilkas buvo persirengęs ne avimi, o Raudonąja kepuraite, nes, partijos „Teisė ir teisingumas” nuomone, ši garsi pasaka geriausiai tinka apibūdinti D.Tusko buvimo valdžioje šimtadienį.

„Dar taip neseniai labai gudrus vilkas, kad patektų į Raudonosios kepuraitės močiutės trobelę, buvo pasirengęs pažadėti bet ką”, – tokiais žodžiais prasideda klipas. Po animacinių personažų pasirodo realus D.Tuskas. Rodomi rinkimų kampanijos vaizdai, kur „Piliečių platformos” lyderis žada visiems dosniai atlyginti iš biudžeto ir pabrėžia, kad kalba labai atsakingai. Paskui vėl pasirodo pasakos personažai. Diktoriaus balsas aiškina: „Kai močiutė patikėjo šiais pažadais, vilkas parodė tikrąjį savo veidą”, ir vėl pasirodo D.Tuskas – dabar jau kaip premjeras.

Klipo pabaigoje televizijos žiūrovai išvydo iš paskos einantį miško eigulį – Jaroslawą Kaczynskį. Jis stovi tarp įvairaus amžiaus žmonių knygų lentynų fone. Diktorius kalba: „Laimė, atsiranda kažkas, kas gali išgelbėti ir močiutę, ir anūkę”. Klipas baigiamas buvusio Lenkijos premjero žodžiais: „Premjerystė – ne pasaka, o atsakomybė. Ši vyriausybė – iš pasakos. Lenkai verti daugiau.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.