Koncerte – rimtoji ir populiarioji klasika

Šiandien sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės Vytauto Juozapaičio ir jo draugų atliekamos melodijos. Pačiame ruošos įkarštyje maestro atrado laiko su LŽ pasidalyti mintimis apie programos „Neprarask vilties” premjerą, draugus, tikėjimą ir viltį.

Vienas žymiausių Lietuvos baritonų ir daugelio jaunųjų Lietuvos scenos talentų mokytojas V.Juozapaitis rengiasi pristatyti savo naująją programą iš netrukus pasirodysiančio albumo „Neprarask vilties”. Per koncertą skambės ir populiariosios, ir rimtosios klasikos kūriniai. Klausytojai bus džiuginami naujai skambančiomis puikiai žinomų kūrinių interpretacijomis: ritminga ir itin sudėtinga aranžuote nuspalvinta garsiąja „Ūdrio arija” iš operos „Pilėnai”, visiškai kitaip skambančia miuziklo „Muzikos garsai” puošmena „Edelweis”, naujovėmis alsuojančia Franzo Schuberto „Ave Maria”, garsiuosius „The Beatles”, legendinės grupės „Queen” ir Erico Claptono hitus.

Nepraranda vilties.
Koncerto afišos skelbia, kad maestro scenoje pasirodys su būriu draugų. Jam talkins visiems puikiai pažįstami mokiniai iš realybės šou „Kelias į žvaigždes” – Merūnas Vitulskis ir Anatolijus Oleinikas, savo romansais širdį virpins Vilniaus mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė ir moterų ansamblis „Eglė”, vadovaujamas solisto žmonos Eglės Juozapaitienės. Kalbėdamas apie draugus maestro yra kiek santūresnis. „Tuos žmones, kurie su manimi pasirodys scenoje, vadinti draugais būtų pernelyg skambu. Tai mano svečiai, kolegos, mokiniai. Tačiau svarbiausia, kad jie visi dega tokiu pačiu noru kaip ir aš – dainuoti apie meilę ir tikėjimą, kad viltis vis dėlto yra”, – pasakojo V.Juozapaitis.

Gyvenimo moto

Netrukus pasirodysianti kompaktinė plokštelė ir koncertinė programa ne veltui pavadinta „Neprarask vilties”, anot V.Juozapaičio – ši frazė daugeliui turėtų tapti kaip gyvenimo moto. „Gyvename beprotiškame pasaulyje. Taip įpratome skubėti, kad nebelieka laiko sustoti ir atsigręžti į save bei kitus. Tik viltis, meilė ir tikėjimas dar vienija žmoniją. Šiuos jausmus ir nuotaikas atskleidžia ir ši koncertinė programa”, – tikina jis.

Tinkamiausia erdvė tokioms dainoms, atlikėjo manymu, yra sostinės senamiesčio prieglobstyje įsikūrusi Šv. Kotrynos bažnyčia. „Surengti koncertą bažnyčioje buvo sąmoningas žingsnis. Visų pirma ši erdvė išskirtinė tuo, kad tai yra pasaulietinėms reikmėms naudojamas šventas pastatas. Tai sakrali vieta, į kurią žmonės eina atitinkamai nusiteikę. Taip pat niekam nekils abejonių, kad per šį vakarą skambės rimtų kūrinių repertuaras – juk pati vieta taip įpareigoja. Nebus banalaus „popso”, kuris žlugdo bet kokią mano minėtą viltį”, – pažadėjo V.Juozapaitis.

Laukia koncertų turas

Koncerto išvakarėse, solisto žiniomis, visi bilietai jau buvo išpirkti. Tai leidžia manyti, kad koncertinė projekto „Neprarask vilties” versija nebus vienadienis įvykis. „Daug dalykų priklausys nuo žiūrovų vertinimo, tačiau jau dabar galiu patikinti, kad koncertinis turas kituose šalies miestuose tikrai bus. Juolab kad ir klasikinis repertuaras niekuomet nesensta, jis visada vienodai aktualus”, – teigia maestro.

Operos solistas žada, kad kaip ir Šv. Kotrynos bažnyčioje, taip ir kituose miestuose į sceną jis kils ne vienas. Galbūt ne visuomet išvysime kartu jo mokinius Merūną ir Anatolijų, tačiau į koncertinį turą jį ištikimai lydės E.Juozapaitienė ir moterų ansamblis „Eglė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.