Lietuvoje gimta „Kėdainių Lietuvos”, „Tapšnos ir patvarkymo” partijos, teigia V.Landsbergis

Konservatorius, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, kalbėdamas šeštadienį iš Signatarų namų, kur prieš 90 metų buvo paskelbtas Nepriklausomybės aktas, balkonėlio, užsiminė, kad Lietuvos nepriklausomybei gresia priklausomybė ne vien nuo Rusijos, bet ir nuo stambaus verslo.
„Tikiuosi, po 10 metų ši gatvė vadinsis Pilies gatve, ne Maksimo Gorkio gatve (sovietų laikų pavadinimas) ar „Maximos Gorkajos” (rusiškai – „Maximos karčiosios”). Ginkime mūsų pilį Lietuvą, kaip vienintelę pilį”, – Vasario 16-osios minėjime sakė V.Landsbergis.

Kaip rašoma naujienų portale „alfa.lt”, kalboje, pasakytoje keliems šimtams pasekėjų, kurie jam išėjus į balkonėlį šaukė „valio” ir „Landsbergis”, europarlamentaras priminė ir artėjančius Seimo rinkimus. Anot jo, didžiausias pavojus Lietuvai kyla dėl Darbo partijos.

V. Landsbergis, kuris yra konservatorių partijos garbės pirmininkas bei jos Politikos komiteto vadovas, savo kalboje pasišaipė ir iš partijos konkurentų būsimuose rinkimuose.

Anot jo, jau ryškėja „naujos partijos” ir jų pavadinimai: „Gedimino kelias” (socialdemokratai), „Šatrijos vakaras” (valstiečiai liaudininkai), „Tapšna ir patvarkymas” („Tvarka ir teisingumas”) bei pati svarbiausia – „Kėdainių Lietuva” („darbiečiai”).

Kreipdamasis į susirinkusius, V.Landsbergis lygino, kad prieš 19 metų čia buvusi „jūra” žmonių, leisdamas suprasti, kad šįsyk jų susirinko mažiau. Aplink balkoną stovėjo keli šimtai, daugumoje pagyvenusių žmonių.

„Būna potvynių, būna atoslūgių”, – atsiduso profesorius ir sulygino atėjusius žmones su potvynių ir atoslūgių nugludintais tvirtais akmenukais, iš kurių „galima statyti valstybę”.

„Akmenėliai, dauginkitės, kitaip bus labai sunku”, – kalbėjo jis susirinkusiems.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , .

2 atsiliepimai į "Lietuvoje gimta „Kėdainių Lietuvos”, „Tapšnos ir patvarkymo” partijos, teigia V.Landsbergis"

  1. vyciokas

    Skaniai pasijuokiau. Ironijos meistras. Politinės. Bet štai…kas kaltas? Ar nejaučiate ir savo kaltės, Landsbergiuk?

  2. žemdirbys

    Ar ne iš to paties balkonėlio šitas ponas kalbėdamas išvadino kaimo žmones šunauja,tikriausiai jo pasiklausyti jau niekada nebeateis,kaip jis sako „jūra” žmonių.Va taip…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.