Apie komercinių TV kanalų konkurenciją

Konkurencinė rinka vartotojui suteikia įvairesnį pasirinkimo asortimentą, o produkto gamintojus priverčia būti išradingesnius ir lankstesnius. Tačiau lietuviška TV ir šioje srityje neišvengia nesusipratimų ir absurdiškų sprendimų.

Skirtingų komercinių TV kanalų identiškų laidų transliacijos laikas dubliuojasi. Kalbu apie bulvarinius TV žurnalus „Paparacai lt”, „Super LT” ir laidas „Vaiduoklių medžiotojai”, „TV detektyvai”. Šis bjaurus įprotis ilgainiui virto sustabarėjusia tradicija, kuri kenkia ne tik žiūrovams, bet ir pačiai TV.

Regis tokia situacija žiūrovui leidžia pasijausti įvarytam į kampą. Pasirinkimo galimybės susiaurėja ir tampa ribotos. Susidaro įspūdis, kad komerciniai TV kanalai gana keistai suvokia konkurencinę rinką ir labai primityviai naudojasi jos suteiktais privalumais. Taip pat atrodo, jog tarpusavyje besivaržydami TV kanalai visai pamiršta savo žiūrovus. Kitaip sakant, ji tenkina tik dalį savo žiūrovų auditorijos, o kita lieka lyg ir nepastebėta. Dėl to daugumos laidų kokybės kartelė smukteli žemyn, o visas lietuviškas TV eteris netenka įvairumo.

Taigi akivaizdu, kad dabar mūsų televizija eina paprasčiausiu keliu ir pagrįstai susilaukia priekaištų dėl lėkštumo ir paviršutiniškumo. Kas turėtų nutikti, kad situacija pasikeistų?

Atsakymas yra labai paprastas: TV pati turi norėti keistis. Konkurencijos formų paieškoje slypi mūsų TV išsigelbėjimas. O jos nuolatiniai pareiškimai, kad paklausa formuoja pasiūlą, šiuo atveju negalioja. Nes pati TV savo žiūrovus pripratinusi prie kvailų laidų, pati turėtų juos mėginti ir atpratinti.

Deja, šiandien TV vengia atsakomybės. Ji pati sau atrodo nuobodi, bijo rizikuoti ir leistis į avantiūras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

1 atsiliepimas į "Apie komercinių TV kanalų konkurenciją"

  1. pritariu

    Tikrai,toks panasiu laidu dubliavimasis laike gana kvailai atrodo…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.