Kur žvaigždės švenčia Meilės dieną

Vieni Šv. Valentino – įsimylėjėlių dieną ignoruoja: laiko ją primestina, gilių tradicijų čia – Lietuvoje neturinčia švente. Kiti piktinasi ir ją vadina dar vienu prekybininkų pasipelnymo šaltiniu.Treti – atvirkščiai – džiaugiasi, kad jau septyniolika metų nuo 1990 -ųjų, nepriklausomybės atkūrimo, kai šią šventę imta minėti, turime dar vieną puikią progą pasakyti vieni kitiems gražių dalykų.

Tačiau kokia ši šventė bus scenos ir ekrano žvaigždėms? Ar jie švenčia įsimylėjėlių dieną? Kokie prisiminimai, kokios emocijos jiems yra susijusios su šia švente? Ką ruošiasi dovanoti savo mylimiesiems? Pasiteiravome keleto iš jų.

Švęs Paryžiuje

Agnė Zacharevičienė, „Tango TV” laidos „Ištikimybės testas” vedėja

Dažniausiai Šv. Valentino dieną švenčiame nuėję kartu su šeima kur nors pavakarieniauti. Anksčiau jaukiai pavakarodavome dviese su vyru. Dabar, kai jau susilaukėme vaikelio, einame trise švęsti. Kartais pasikviečiame pas save draugų. Tačiau įsimylėjėlių diena man vistik nėra tokia svarbi, kaip pavyzdžiui gimimo diena. Tad ir brangių dovanų vienas kitam „Valentinų” proga nedovanojame. Užtenka minkštų žaisliukų, pagalvėlių, deserto. Ir jei vyras tądien nepadovanoja gėlių, nepykstu. Beje mano vyras nėra nei romantikas, nei sentimentalus. Jis tradiciškas, todėl šios šventės ypatingai nevertina.

Jei ką suorganizuoju, tai tik aš. Tačiu argi tik meilės dieną išgirstas „myliu” galėtų būti įrodymu, kad tave myli… Prisipažinti meilėje reikia kiekvieną dieną. Ir ne tik žodžiais savo meilę reikia įrodinėti, bet ir darbais, – šypsosi.

Šiemet mus su vyru draugai pakvietė kartu skristi kelioms dienoms į Paryžių, tad meilės dieną atšvęsime ten. Tikiuosi, kad puikiai praleisime laiką. Pasivaikščiosime po romantiškąjį Paryžių. Išgersime vyno. Juk Paryžius – meilės miestas! Manau, kad ten ir išsirinksime kažką sau ta proga padovanoti. Gal kažką namams…

Kokią mieliausią dovaną esu gavusi nuo Valentino? Prieš šešerius metus būsimasis vyras man padovanojo tokią minkštą širdelę su kojytėmis, rankytėmis ir akytėmis. Dabar su šia širdele mielai miega mūsų vaikas, – šypsosi. O štai pernai mes su vyru meilės dienos proga pasidovanojome SPA procedūrą – bendrą masažą: pora guli vienoje patalpoje ir tuo pat metu yra masažuojama. O kokios staigmenos norėčiau? Norėčiau, kad man vyras meilės dieną padovanotų šviežių braškių ir karšto šokolado desertą, – šypsosi.

Pirmasis pasimatymas su Natalija

Deivydas Zvonkus, dainininkas, dainų autorius

Jau galybę metų ne tik per Naujuosius metus, bet ir per visas kitas didžiąsias ir mažesnes šventes tenka stovėti scenoje. Šv. Valentino diena ne išimtis. Ir nors šiuo metu mūsų grupė „Bavarija” taip aktyviai nebekoncertuoja (beje, užtikrinu: mes tikrai dar nepadėjome taško ir nepasakėme „Bavarija” – sudie. Kartas nuo karto dar padainuojame kartu), švęsti neturiu kada.

Nes užsiimu kitkuo: į koncertus vežioju savo žmoną Nataliją. Tad kas gi gali būti geriau! Šv. Valentino dieną švęsiu su savo mylimąja! Nors kai prisimenu ankstesnius laikus, kai per šią įsimylėjėlių dieną man ir Natalijai tekdavo dainuoti skirtinguose miestuose… Kai lyg akis išdegę lėkdavome po koncertų vienas kito pasveikinti ir apkabinti… Buvo smagu. Ir net labai romantiška. Visi tie naktiniai pasivažinėjimai, naktiniai išsiilgti susitikimai buvo nepakartojami…

Šv. Valentino dieną su Natalija visada švenčiame dar ir dėl to, jog vasario 15 dieną įvyko pirmasis mūsų pasimatymas. Prisimenu tą dieną puikiai. Juk tąsyk pirmąkart ir pasibučiavome su Natalija…Taigi vasario 14 d. švenčiame ir „valentiną”, ir mudviejų susitikimą.

Kokią ruošiuosi dovaną žmonai šiemet šia proga padovanoti? Tai, kad vienas kitam mes patys esame didžiausios dovanos… Šiemet įsimylėjėlių dieną žmona su grupe dainuos Druskininkuose. Taigi vakarėlis jau suplanuotas. Visos „Yvos”merginos bus su savo vaikinais, vyrais. Pasilinksime ten nakvoti… Paūšim… O ryte Valentino dienos proga pasipliuškensime vandens parke. Natalija Zvonkė gi pagal horoskopą – vandenis. O be to astrologai sako, kad šiuo metu Saulė yra Vandenio ženkle… Tai reiškia, jog vandeniams sekasi… Vadinasi vandens procedūros mums – kaip tik. Švęsim vandeny. O ką iš po pagalvės Natalijai ištrauksiu dar nežinau. Esu spontaniškas. Sugalvosiu paskutinę dieną, – šypsosi.

Pasiūlymai tekėti – vasarą

Rima Petrauskytė, besiskirstančios „Mango” grupės narė

Vasario 14 dienos nešvenčiu. Jei atvirai – net pamirštu, kad yra tokia meilės diena. Žinoma, pastebiu, kad parduotuvių lentynose staiga atsiranda raudonų širdučių, tačiau ši įsimylėjėlių diena man asmeniškai nieko nereiškia.

Šventojo Valentino dieną gyvenime teko paminėti vienintelį kartą. Tai įvyko prieš vienuolika metų. Vienas vaikinukas šia proga mane pakvietė į pasimatymą. Dovanų jokių tada vienas kitam neteikėme. Buvome moksleiviai. Neturėjome pinigėlių.

Apskritai nemėgstu švęsti naujai atsiradusių ir negilias tradicijas Lietuvoje turinčių švenčių. Nepatinka ir Helovynas. Savaime šios šventės neprilipo, tad dirbtinai pamėgti neįstengiau, – šypsosi. Be to daugelis mano draugų taip pat šios dienos nešvenčia. Tačiau jokiu būdu mano asmeninis požiūris į šią šventę neturėtų reikšti panieką ja besižavintiems. Jei žmonės nori ir moka švęsti: karpyti širdutes ir daryti savo mylimiesiems staigmenas, – puiku! Kita vertus, šią dieną mes su grupe visada koncertuodavome. Švęsti netekdavo. Bet paminėt paminėdavome. Dažniausiai vienos kitoms mergaitiškai ta proga dovanodavome saldainių.

Šiemet per Valentino dieną koncertuosime Londone. Ten suplanuoti du koncertai. Tai įtariu, kad kažkaip švęsti teks. Neišsisuksiu, – šypsosi. Juolab, kad mano kolegės – tiek Lina, tiek Viktorija šią šventę labai mėgsta. Na, o nuo gerbėjų „valentinų” kiekvienais metais gaunu įvairiausių dovanėlių: gėlių, saldainių, megztų, siuvinėtų širdučių, molinių statulėlių…

Tačiau didžiausios įsimylėjėlių atakos pasipila toli gražu ne per Valentiną, o… vasarą. Būtent karštuoju metų laiku sulaukiu daugiausiai meilės prisipažinimų, pasiūlymų tekėti, – šypsosi.. Jau septynerius metus gyvename kartu su draugu. Tai mums tas Valentinas visada ateina neplanuotai… Tai gali įvykti ir pavasarį, ir kurį nors ketvirtadienį… Kuomet vienas kitam sugalvojame žiedą ar kokį kitą brangų daiktą padovanoti. Štai praeitais metais Vasario 14 išeinančiam į darbą draugui šūktelėjau: „Parnešk gėlių man, šiandien meilės diena!” O jis man: „Ar tikrai reikia?” „Reikia”, – sakau. „Reikia, tai ir bus”, – atsako maniškis. Taip juokaujame. Nesureikšminame šios šventės. Nors ją prisijaukinti norėčiau, – šypsosi.

„Visoms šventėms – taip!”

Egidijus Sipavičius, dainininkas, TV 3 laidos „Žmonos” vedėjas

Man patinka visos šventės! Juk kuo daugiau švenčių, tuo malonesnis ir gražesnis yra mūsų gyvenimas. Žinoma, Šv. Valentino diena nėra ta šventė, kuri būtų taip giliai širdyje įsirėžusi, kaip pavyzdžiui Kovo 8 – oji. Esu įpratęs moters dienos proga sveikinti ir mamą, ir žmoną, ir kitas moteris. Tačiau žavi ir vasario 14 – oji.

Manau, puiku, kad jau septyniolika metų mes mylintys vyrai atradome dar vieną progą pasakyti savo moterims, kaip jas karštai mylime. Kokios jos – moterys yra nuostabios, geidžiamos, gražios. Kokių dovanų šios dienos proga esu gavęs nuo gerbėjų? Aha… Kartą esu gavęs didžiulę puokštę gėlių nuo nepažįstamosios, – šypsosi.

Na, o šeimoje su žmona šią meilės dieną visada paminime, tačiau pakankamai kukliai. Apsikeičiame šiltomis dovanėlėmis. Mums tai malonių niekučių šventė. Visada ir žmona, ir aš dovanojame vienas kitam dovanėles susijusias su šios progos atributika. Ką šiemet dovanosiu žmonai? Viską jums reikia pasakyti, – juokiasi. Nupirkau gražią širdutės formos sagę ir auskarus. Ai, prisiminiau praeitais metais mano dukrytė Liepa labai protestavo, kad jai Valentino dienos proga nieko nepadovanojau. Sako, negi tu tėveli manęs nemyli, kad nieko nepadovanojai… Aš ką ne moteris… Sakau, dukryte, tai yra įsimylėjėlių diena… Paaiškinau, kad dovanas vieni kitiems teikia tik moterys ir vyrai… Tokie paaiškinimai Liepai nepatiko, – šypsosi. Saldainių ir širdelės formos balioną pirkti vistiek teko važiuoti, – šypsosi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kur žvaigždės švenčia Meilės dieną"

  1. Fabricijus

    Šventės epilogas vienas- pataluose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.