V.Grigaravičių apdovanos Estijos prezidentas

Atsistatydinęs generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius uniformą netrukus papuoš dar vienu apdovanojimu. Už tarptautinį bendradarbiavimą jam skirtas Estijos Erelio kryžiaus trečiojo laipsnio ordinas.

Žinios apie apdovanojimą buvęs policijos vadovas sulaukė prieš kelias dienas. Atsiimti Erelio kryžiaus ordino V.Grigaravičius kviečiamas vasario 24 dieną numatytose Estijos Nepriklausomybės dienos iškilmėse.

Estijos valdžia įvertino V.Grigaravičiaus nuopelnus padedant malšinti praėjusią vasarą Taline kilusias riaušes dėl bronzinio kario paminklo iškėlimo. Lietuvos policija buvo viena pirmųjų, pasiūliusių pagalbą estų teisėsaugininkams.

Kaip sakė V.Grigaravičius, tomis dienomis jis labai daug bendravo su kolegomis Estijoje. „Kadangi estų policijos vadovas jaunesnis, daug jam patardavau remdamasis savo patirtimi”, – LŽ teigė V.Grigaravičius. Buvęs generalinis komisaras taip pat daug prisidėjo, kad į riaušių apimtą Taliną iš mūsų šalies būtų nugabenta trūkstamos ginkluotės ir ekipuotės.

V.Grigaravičius džiaugiasi sulaukęs garbingo apdovanojimo. „Be abejo, man malonu. Erelio kryžiaus trečiojo laipsnio ordinas labai garbingas ir gražus”, – aiškino jis.

Apdovanojimą V.Grigaravičius turėtų atsiimti iš Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso rankų. Tačiau buvęs policijos vadovas nežino, ar ras laiko apsilankyti Taline. „Turėčiau vykti, bet galutinai dar neaišku, nes jau suplanuota kelionė į kitą šalį. Gali būti, kad apdovanojimą teks atsiimti vėliau”, – svarstė jis.

Poilsiu besimėgaujantį buvusį policijos vadą pastaruoju metu pasiekia ne tik malonios naujienos. Prieš kelias savaites Valstybės saugumo departamentas (VSD) Vilniaus apygardos prokuratūrai perdavė 2003 metais slaptai įrašytus V.Grigaravičiaus pokalbius su bendrovės „Alita” vadovu Vytautu Junevičiumi ir vienos televizijos žurnaliste. Įrašai padaryti tuo metu, kai „Alita” buvo privatizuojama.

Slapta įrašytuose telefoniniuose pokalbiuose girdėti, kad „Alitos” gamyklos privatizavimą rengiančiam Valstybės turto fondui reikia pateikti pažymas apie pagrindinį V.Junevičiaus konkurentą Italijos verslininką Luigiterzo Boscą. Manoma, kad slaptus įrašus „Alitos” privatizavimo proceso metu padarė VSD Alytaus apskrities skyriaus pareigūnai.

V.Grigaravičius nesiėmė spėlioti, kodėl ilgai stalčiuose gulėję įrašai tik dabar buvo ištraukti į dienos šviesą. Pasak jo, šie pokalbiai visai neskandalingi. „Esu pažįstamas su daugeliu verslininkų Lietuvoje, taip pat ir V.Junevičiumi. Su manimi jie konsultuodavosi, tardavosi ir kalbėdavosi. Nesiginu to, kas buvo”, – LŽ pabrėžė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.