V.Alekna: „Esu kupinas sportinio pykčio”

Taip sakė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna per vasario 7 dieną Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje vykusį susitikimą su šalies sporto ir Lengvosios atletikos federacijos vadovais.

Pokalbyje, kuriame iki smulkmenų buvo aptartas disko metiko pasirengimas jau šią vasarą Pekine vyksiančioms olimpinėms žaidynėms, dalyvavo KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, Lengvosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Eugenijus Burokas, lengvaatlečių rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis, sportininko treneris ir masažistas Zigmantas Živatkauskas.

V.Alekna informavo, kad buvusios traumos pasekmių nebejaučia, o pasirengimą šių metų sezonui bei olimpinėms žaidynėms pradėjo beveik mėnesiu vėliau negu pernai. Jau dalyvavo treniruočių stovykloje Lenkijoje, o penktadienį išvyko treniruotis į Kanarų salas. Pirmose kontrolinėse varžybose disko metikas žada dalyvauti tik gegužės pabaigoje. Svarbiausias jėgų patikrinimas bus Auksinės lygos varžybos Osle.

Olimpiadoje kvalifikacinės disko metikų varžybos vyks rugpjūčio 16-ąją, finalas – rugpjūčio 19 dieną. Iki žaidynių V.Alekna planuoja dalyvauti 6 turnyruose. Pernai pasaulio čempionate Japonijoje buvo jau 15-as Virgilijaus startas tą sezoną. Kad ir vėl nepatirtų traumos, šiemet sportininkas renkasi perpus mažiau varžybų. V.Aleknos nuomone, pagrindinis jo varžovas Pekine bus estas Gerdas Kanteris.

Treneris A.Stanislovaitis sakė, jog specialistai prognozuoja, kad Pekino olimpinis čempionas diską turėtų nusviesti per 70 metrų, sidabro medaliui prireiktų įrankį mesti už 69 metrų ribos, bronzai – apie 68,50 metro… Rinktinės vyr. treneris taip pat pasidžiaugė, kad Virgilijaus bandomieji rezultatai geri. E.Burokas užtikino, kad jokių finansinių problemų nėra.

Šalies sporto vadovai planuoja susitikti ir su kitais į medalius Pekino žaidynėse realiai pretenduojančiais sportininkais bei jų federacijų vadovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.