Sausį Baltijos šalyse įregistruota 7 proc. daugiau naujų automobilių

Pirmąjį šių metų mėnesį Baltijos šalyse (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje) įregistruoti 8325 nauji lengvieji automobiliai, tai yra 7 proc. daugiau nei tą patį mėnesį pernai, kai buvo įregistruoti 7764.

Bendrovės „DataCenter” duomenimis, sausį tarp Baltijos šalių augimas naujų automobilių rinkoje užfiksuotas tik Lietuvoje, tuo tarpu Latvijoje ir Estijoje naujų lengvųjų automobilių šių metų sausį įregistruota mažiau nei pernai tą patį mėnesį.

Pabrangusios paskolos, sugriežtėjusi jų išdavimo tvarka, ekonomikos augimo sulėtėjimas kaimyninėse šalyse atsiliepė ir naujų automobilių rinkai. Artimiausi mėnesiai parodys, ar tai vieno mėnesio korekcija, ar naujų automobilių rinka smuks žemyn.

Šiemet sausį Lietuvoje naujų lengvųjų automobilių padaugėjo net 57 proc., palyginti su pernykščiu sausiu, tuo tarpu Estijoje ir Latvijoje rinka smuko atitinkamai 1 ir 15 proc. Pagal bendrą kiekį daugiausiai automobilių užregistruota Estijoje (3084), toliau eina Lietuva (2783), o Latvijai tenka trečioji vieta (2458).

2008 m. sausį, kaip ir pernai, Baltijos šalyse populiariausi buvo „Toyota” markės automobiliai, kurių užregistruota 1060, antroje vietoje – „Volkswagen” (789), trečioje – „Honda” (614).

Didžiausią augimą tarp dešimties populiariausių markių pademonstravo „Opel” (31 proc.), o daugiausia smuko „Renault” registravimas (27 proc. mažiau).

Tarp asmeninių automobilių sausį Baltijos šalyse pirmą vietą užėmė „Toyota” (970), antrą – „Volkswagen” (686), o trečią – „Honda” (614).

Pagal modelius tarp asmeninės paskirties automobilių Baltijos šalyse sausį populiariausi buvo „Skoda Octavia”, kurių užregistruota 306.

Tarp prestižinių asmeninės paskirties automobilių Baltijos šalyse populiariausi – BMW automobiliai (193), „Mercedes-Benz” (185) ir „Audi” (184).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.