„Mango” kronikos. Geriausia Lietuvos grupė

Praėjusi „Radiocentro-2008” muzikos apdovanojimų ceremonija „Mango” merginų nenuvylė: trijulė džiūgauja atsiėmusi geriausiai grupei skirtą mikrofono pavidalo statulėlę.

Praėjusį šeštadienį, kai vyko apdovanojimų ceremonija, visa gausi grupės komanda į Vilnių pajudėjo pusę aštuonių ryte. Po kelių valandų – repeticijų „Siemens” arenoje startas.

Persirengimo kambariu „mangietės” draugiškai dalijasi su Andriumi Rimiškiu, YVA ir „Mokinukėmis”. Viskas vyksta labai greitai ir laiko atsipūsti nėra.

Vika pasijunta nekaip, bet nėra kada ir kur ilsėtis: mergina prigula ant suolelio tame pačiame kambaryje, kur zuja kiti ceremonijos dalyviai. Skundžiasi, jog akyse raibuliuoja, ir gurkšnoja energinį gėrimą: „Gal trūksta cukraus?”

Atvykusi teatrinio grimo specialistė – Lietuvos nacionalinio dramos teatro grimuotoja Dalia, kurią merginos draugiškai vadina Dalyte, Vikai pasiūlo magnio tablečių. „Veikia”, – maisto papildas ir dėmesys atgaivina Viktoriją.

Dalia – gera „mangiečių” bičiulė. Pernykštis jų retro įvaizdis su dailiomis XX a. pradžios šukuosenomis – jos darbas. Grimo meistrė šitaip papuošė Liną ir vasarą vykusioms jos vestuvėms.

O šįsyk „Mango” veiduose Dalia tapo Marijos Antuanetės laikų kontrastingą paveikslą – baltas grimas, raustelėję skruostai, ryškios akys… Ir pikantiškos „muselės” ant skruostų – senovėje tai simbolizavo gražuolės žaismingumą ir džiaugsmą. Save pamatę veidrodyje, aikčioja ir dainininkės, ir šokėjai.

„Atrodo įspūdingai, bet storo dažų sluoksnio ant veido nejaučiu, – prisipažįsta Vika. – Šiaip jau prie grimo esame pripratusios, bet kartais sceninis makiažas labai vargina.

Pamenu, kai filmavome mūsų pirmąjį klipą, „Pavasarinius žiedus”, man pirmąkart gyvenime priklijavo dirbtines blakstienas. Atrodė sunkios! Būna, vokus išklijuoja kokiais blizgučiais, per kuriuos vos prasimerki. Nuo ryškaus apšvietimo akys paskausta ir parausta…”

Rengimasis užtrunka ne ką mažiau nei praėjusių amžių karališkųjų šeimų narių – nuo trečios valandos iki pat renginio pradžios septintą vakare. Raukiniai, raišteliai ir, žinoma, aukšti perukai su kuodais… Galutinis vaizdas buvo vertas tiek pastangų, – nusprendžia komanda.

Pamiršo padėkoti

Prieš paskelbiant geriausios grupės nominacijos nugalėtoją, prie scenos pakviečiami visi keturi kandidatai: grupės „Delfinai”, „Mokinukės”, „Next” ir „mangietės”. Į sceną šaukiamos pastarosios. „Aš pasakysiu padėkos kalbą, jau sugalvojau, kokią”, – einant taku į sceną merginoms sušnibžda Rima, bet užlipus į pakylą, pravirksta ir neištaria nė žodžio.

„Kai gavome pirmąją apdovanojimų statulėlę, – verkėme. Dabar atsiimame paskutiniąją – ir vėl verkiame”, – pasako Vika, kuriai dabar ne iki sentimentų – merginai labiausiai rūpi, kad kuo geriau praeitų visas kruopščiai rengtas pasirodymas. „Norėjome tiek daug pasakyti, tiek daug kam padėkoti, – po renginio atsidūsta ji. – Bet ar bent dalį to pavyko padaryti? Ta sunkiai nusakoma apdovanotojo būsena viską išbalansavo.”

Linutei šis apdovanojimas – pirmasis. „Labai juo džiaugiuosi. Bet kartu ir liūdna, nes „Mango” jis paskutinis”, – liūdnokai šypteli dainininkė.

Kai visa komanda tramdydama jaudulį įsitaiso scenoje ant savo pasirodymo scenografijos dalies – sofos, laukdama, kol baigsis eilinio apdovanotojo padėkos kalba ir nuskambės pirmieji dainos „Tai tik žaidimas” akordai, Vika pamato, jog šalia jos esanti šokėja Živilė virpančiomis rankomis mėgina sutvarkyti atsirišusį kaspiną, kurį sėsdamasis prispaudė kitas šokėjas. „Ką darai? – šnabžda Vika. – Greičiau, neberišk jo, užkišk tą „bantą” kur nors!”

Suskamba muzika ir jų baltai nupudruotas, nėrinių debesies gaubiamas ansamblis atgyja. Po kelių dienų Vika tikina neprisimenanti savęs scenoje, tačiau momentas, kai šokėjai iškelia ją aukštai į orą, ko nebuvo įmanoma padaryti jokioje repeticijų salėje, įstrigo ne vien žiūrovams… Ką jau kalbėti apie dainos gale scenoje pasirodžiusį akrobatą Vilių, kurio salto per repeticijas buvo tik blankus pavyzdys to šou, kurį jis pademonstravo „Siemens” arenos scenoje!

Klausosi „Linkin Park”

Išdalijus apdovanojimus – tradicinis vakarėlis. „Mango” gaila nusivilkti puošniuosius kostiumus, tačiau, kad ir kokie jie būtų gražūs, šventė baigėsi, o nuovargis nugali. Į vakarėlį merginos, atsikračiusios kurtizanių įvaizdžio, išsimaudžiusios po dušu ir vėl virtusios visiems pažįstamomis savomis „mangietėmis”, atskuba vienos paskutiniųjų. Sveikinimai gavus apdovanojimą, linkėjimai, draugiški pašnekesiai… Ir jokių kalbų apie grupės karjeros pabaigą.

„Su popmuzikos kolegomis labai susibičiuliavome per televizijos projektus „Ledo žvaigždės” ir „Šok su žvaigžde”. Iki tol nebuvo daug bendrų temų, tad dažniausiai bendraujant tekdavo apsiriboti standartinėmis frazėmis. Tokių šou pranašumas – galimybė ne tik išmėginti save, bet ir susirasti draugų”, – sako Vika. Beje, televizijos veidu ji liks ir toliau – nuo vasario pabaigos iki gegužės Vika su kitu klaipėdiečiu dainininku Edmundu Kučinsku pavaduos Violetos ir Viliaus Tarasovų porą vedant TV3 laidą „Padainuokim!”.

Klausiu, kuri apdovanojimų ceremonija iš visų buvusių merginoms įsiminė labiausiai. „2005-aisiais vykusieji „Bravo” apdovanojimai, kurių metu atlikome tuo metu itin populiarią suomių grupės „The Rasmus” dainą „In The Shadows”, – ilgai negalvojusi nusišypso Vika. – Tąkart buvome tokios „nemangiškos”, tokios netikėtos pačios sau ir klausytojams… Ir publikos reakcija buvo tokia, kaip niekad. Atrodė, kad lubos nukris, tiek buvo ovacijų!”

Bet juk „Mango” nemėgsta roko. „Aš niekada taip nesakiau”, – pasipiktina Vika. Sakau, prisimenu Liną šitaip kalbėjus viename interviu. Vika juokiasi – pasirodo, paskutiniuoju metu Linutė vairuodama su pasimėgavimu klausosi „Linkin Park”…

Klausiate – atsakome

Prasidėjus „Vakarų ekspreso” ir „Mango” realybės šou, jau sulaukėme grupės gerbėjų laiškų. „Rasmus” projekto iki šiol nepamiršta daugelis. Anot merginų, tąkart įgyvendinta idėja iš popgrupės pavirsti rokerėmis iki šiol žavi ir jas pačias.

„Dainą „In The Shadows” pasirinkome todėl, kad tuo metu ji buvo labai populiari, be to, tiko mums pagal tonaciją. Vėliau parengėme dar tris „koverius” ir visą programą atlikome tų metų „Bike Show Millenium” renginyje Kaune”, – prisimena dainininkės.

Skaitytojai teiraujasi ir kitokių dalykų – pavyzdžiui, Marija ir Dovilė susidomėjo, kam Vika per repeticijas mūvi blauzdines. Atsakome – jos reikalingos ne tik grožio, bet ir patogumo bei sveikatos vardan, skirtos raumenims sušildyti ir užfiksuoti normalioje padėtyje. Visa tai reikalinga mokantis energingų šokių judesių ir vengiant traumų.

Jūsų klausimų, minčių, pastabų, idėjų laukiame elektroniniu paštu valerija@ve.lt. Linkėjimai nuo „Mango” merginų!

Anonsas

Kas moko „Mango” šokti, kiek šokėjų pluša jų repeticijų salėje ir koks mineralinis vanduo labiausiai atgaivina? Visa tai ir dar daugiau – kitą šeštadienį „Vakarų eksprese”.

„Infiltravomės” į „Mango”

Paskutinįjį grupės „Mango” gyvavimo mėnesį „Vakarų ekspreso” žurnalistai „infiltravosi” į merginų komandą ir stebi jų gyvenimo užkulisius. Šiandien – antrasis laikraštinio realybės šou rašinys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.